Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : selamünaleyküm

seha
11-17-2011, 08:56 PM
http://img72.imageshack.us/img72/7216/imageshackzn.jpg formen16 ustaya...

formen16
11-17-2011, 09:07 PM
Seha kardeşim.Biraz daha uzaktan fotosu varmı?
Ne için yapıldığını anlamak için,nereye yapıldığı görmek gerekir.;)
Selamlar.

SEYRANİ
11-17-2011, 09:30 PM
GÜZEL bir İŞARETE BENZER LAKİN FORMEN USTAMINDA DEDİĞİ GİBİ UZAKTAN KAYAYI BÜTÜN GÖRMEK LAZIM KARDEŞİM

seha
11-18-2011, 06:30 PM
Formen16 usta..uzaktan resmi yok maalesef..Ama şöyle anlatayım: Bu bir taşın yan suratında ve bu taş üç dört kişi tarafında yerinden oynayabilecek durumda bir taş...

SeRHaT21
11-18-2011, 07:23 PM
bir mezarlık alanı alabilir!! çevresinde başka taşlarda olabilir dikkatlice inceleyin ve arkadaşların dediği gibi uzak fotolarını atabilirseniz fikir beyan edebiliriz.

DAYI
11-18-2011, 07:44 PM
Selamünaleykümaslında taş hareketli olduğu zaman pek değeri yoktur ama bu şekilde boş olmaması gerekir. Seha usta sen genede taşa iyi bak derim sabit olmasın

seha
11-19-2011, 04:29 PM
Bu tek foto maalesef...Öncelikle bu bir yılan...yerleşim yeri dışında...üç dört kişinin oynatabileceği bir taş...Taş sabit olmadığında; ve üzerindeki işarette de uzağı ifade eden bir mana yoksa, çevresel fotoya gerek varmı? Bütün yorumlara saygı duyuyorum elbette...bu sadece benim fikrim...Yılanın orta bölümde yumru şeklinde bir kabartı var değilmi? o kabartının üstünde bir murç izi var değilmi? yılanın kuyruğu kavis yapıp o murç deliğini gösterir değilmi? yılanın kafası gövdesinin üzerinde değilmi? yılan birşey yemiş sindiriyor olabilirmi? Bunlar benim görüşüm...yorumlarınızıda dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz..kalbi sevgi ve saygılar

Amero
11-19-2011, 07:35 PM
Seha ustam bu yılan olabilirmi eger yılansa ve avlanmış avı midesine atmışsa bu av dikdörtgen bir hayvan olamayacagı için bence dikdörtegen üzerinde yılan veya dikdörgen üzerinde yön gösteren çengel olma olasılıgı olabilirmi benim bakış açım bu saygıyla

DAYI
11-20-2011, 02:51 AM
Selamünaleyküm dostlar seha kardeş yılan avını yemiş ve dinlenmeye geçmiş gibi duruyor ortadaki kabartmaya bi bakıver istersen eğer o varsa devamıda olur inşallah

seha
11-20-2011, 03:03 AM
Seha ustam bu yılan olabilirmi eger yılansa ve avlanmış avı midesine atmışsa bu av dikdörtgen bir hayvan olamayacagı için bence dikdörtegen üzerinde yılan veya dikdörgen üzerinde yön gösteren çengel olma olasılıgı olabilirmi benim bakış açım bu saygıyla

Düşüncene saygı duyduğumu belirttikten sonra, bence oynar taştaki bu işaret senin dediğin dikdörtgen üzerinde yön gösteren çengel olma olasılığı pek mantıklı gelmedi...Ama bu görüşüde bir tarafa koyacağım elbette:) DAYI 'nın dediği kulağa hoş geliyor:) Bu hoş sedaya göre devam etsemmi acaba....?

AKREP01
12-09-2011, 11:50 PM
sa değerli arkadaşım sadece ne gördüğümü ifade edecem bana göre bir yılan mevcut fakat bu yılan ölmüş öldüren ise ortada duran akrep diye düşünüyorum kuyruğu hava yılanında kafasının şeklinden dolayı ölmüş olduğunu bu iki hayvanın şavaşından akrebin galip çıktığını düşünüyorum.İşaret çözümünde yapılan figüranın özelliklerini iyi tespit etmemiz gerekir. Akrebin özelliklerinden biri zehirli ve tehlikeli oluşudur. Bu nedenle bulacağımız definede ya tuzak var ya da gömünün üstüne zehir dökülmüştür. Bu tür kazılarda dikkatli olmak gerekir. Çok zor ve büyük iş gücü ile bulunabilecek definelerdendir. Definesi yakınlarında bulunan gölet, su kuyularının veya yeraltı mahzenlerin içindedir. Eğer akrep mağara içinde ise gömüsü mağaranın en kuytu ve dip yerlerinde olur
Akrep yuvası olabilecek bir taş aranır, bu taşın altında gömü olabilir. Civarda yerin altında bir odacık ta olabilir.
Akrep resimleri veya figürleri çok çeşitli anlamlarda kullanıldığı görülmüştür. Zor ve zahmetli işlerde görülen akrep resmi burada çok büyük bir tehlikenin varlığına işaret eder.
Özellikle değirmen, havuz, mağara, kuyu, yeraltı mahzenlerinde çok sık karşılaşılır. Bütün olaylar iz, işaret ve semboller bir bütün halinde incelenmeli tuzak mutlaka bertaraf edildikten sonra aramalar yapılmalıdır.

seha
12-10-2011, 10:38 PM
Değerli görüşün için teşekkür ederim usta...Fakat ; ayakları olmayan bir akrep bu demekki vede kafasıda yok...artı kuyruğu havada ve dönmüş vaziyette..yani nerdeyse kendini sokacak pozisyonda...yani işarete senin dediğin açıdan bakarsak, görünen bu...kafası ve ayakları olmayan bir akrep demektir buda vede kuyruğunu kendine doğrultan bir akrep...artı yılanda ölüyse her ikiside hareketsiz anlamına gelir değilmi? Her halukarda; bence olay bu taştan öte gitmiyor...

AKREP01
12-10-2011, 10:45 PM
olabilir değerli arkadaşım sen yakından gördün ama öyle bile olsa dediğim gibi bu iki hayvanında yaşam tarzına uyan taşa yakın yerler var ise oraya yönelmen inceleme yapman uygun olur düşüncesindeyim.

seha
12-14-2011, 02:55 AM
Maalesef Akrep usta bende görmedim işareti:( Bunu çok sevdiğim bir arkadaşım gönderdi bana...Üç bilemedin 4 kişi bu taşı oynatabilir...Artı yılanın pozisyonu durağan...kafayı gövdenin üzerine koymuş...Gövdenin dışına bir taşma yok...kuyrukta keza aynı...Bana göre; ya taşın altı ya kendi...Ama burdaki değerli ustaların görüşü elbette önemli benim için...Sevgiler saygılar..!

istihkam
12-14-2011, 10:16 PM
ortadakı sandık
cevresınde yılan bu bır sembol
bılındık eskı sembollerden ama suan cıkaramadım
guclu bır mezar amblemı
tasın batısında yogunlas

JOVİYANUS
12-14-2011, 11:49 PM
tasda bosluk tespiti.................

seha
12-24-2011, 07:28 PM
Engin görüşlerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim..Saygılar sevgiler...