PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çıkılan Veya İnilen Merdiven


hira_pc
05-28-2008, 11:43 AM
Cıkılan merdivenlerde bulundugu arazi yapısına göre ne oldugu ortaya cıkar yani
bir sunak yeri olabilir
iki gömüyü ifade eden yer belirleme olabilir
üç mezarı verebilir
basamaklarındaki farklı olan arastırılmalı ufak hediyesi aranmalı. cevresine göre harek edilmelidir.

tanrıverdi
07-12-2010, 10:00 PM
32 cm uzunluğunda düz duz kaya blok üzerinde oyma kanal ver kanalın bitimi kayanında bitimi anlamına geliyor ama etrafında herhangi bir muğara veya işaret yok bilgisi olan acıl cevap yazabilirmi

tanrıverdi
07-12-2010, 10:09 PM
32 cm uzunluğunda düz duz kaya blok üzerinde oyma kanal ver kanalın bitimi kayanında bitimi anlamına geliyor ama etrafında herhangi bir muğara veya işaret yok bilgisi olan acıl cevap yazabilirmi resim ekte

istihkam
07-12-2010, 11:05 PM
bu halıyle ısaret olarak vasıflandırılamaz
ancak;
roma donemıne aıt olan bu kayanın cıktıgı yer ıyı etut edılmelı bır bına kalıntısı olabılecegı gıbı bır mezar kapama tasıda olabılır.

bu tasın cıktıgı alanda ıllakı degerlı mezarlar vardır ıyı bır cevre ıncelemesı yapmalısın.

meçhul
07-14-2010, 11:03 AM
slm,boşluk bulan cihaz ile kontrol yap.

tanrıverdi
07-16-2010, 11:14 PM
sağolun arkadaşlar verdiğim işarete yorumlar yaptığınız için.istihkam arkadaşım tam yerinde bir yorum yapmış gibisin bu taşın 700-800 metre güneybatısında sarp kayalıkta 3 tane kral mezarı var acaba onlarla bağlantılımıdır ne dersin.mezarlardan uzak olması taşın cevresindede birmezar falan varmıdır sorusunu akla getiyorve taşın olduğu alanın 500metre kare alanında herhangi bir kayalık yokburası daha önceden araştırılmış bir yer ve araştırmacılar roma helenistik döneme ait kalıntılar bulmuşlar.bu kayanın genişliği yanındaki taşalada bitiştikten sonra 1.50cm falan , uzunluğu belli değil çünkü diğer tarafı topragın altında , taşın kırk tarafı kuzeyi gösteriyor.makina tutmaya değer bir yermidir.değerli görüşlerinizi bekliyorum.

istihkam
07-17-2010, 12:38 AM
arkadasım suana kadar hıcbır yazımda gormedıgım tecrube etmedıgım mantıga aykırı ucuk kacık bır yazı yazmadım yazmamda ALLAH korusun. sonucta kulaktan dolam bılgılerle bu ısı yapacak olsak oncelıkle DELİ vasfını kendımıze yakıstırmalıyız.
bu iş akıllı adam işi bu iş aklın ve tecrubenın harmanlaması neyse.

bu tas kendısınden baska yere atmaz oldugu yerde ıster arastır ıster arastırma. ancak cevresı bos degıl yamaclara ve zırvelere dogru dere kenarından cık nerde bır kaya nerde bır tumsek nerde bır yamacta duzluk gordun bak. cogu doludur.