PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dikili taslar nasil dikilmisler3


Gaziosmanpaşa
09-18-2008, 02:35 AM
Yer: Piazza S. Giovanni, Laterano, Roma
Italya
Firavun: III. Tuthmosis
Yükseklik: 105.6 feet
Ağırlık: 455 ton
III. Tuhtmosis tarafından yaptırılan bu dikilitaş, dünyadaki en büyük dikilitaştır. Mısır, Roma İmparatorluğu'nun buyruğu altındayken, İmparator Constantine, onu başkent olan Konstantinapol'e (İstanbul) getirmek istiyordu. Fakat bu dileğini gerçekleştiremeden ölünce, yerine geçen oğlu Constantius, dikilitaşı Roma'ya getirip, Maximus meydanına diktirmiştir. Daha sonra bilinmeyen bir tarihte ve bilinmeyen bir nedenden dolayı dikilitaş devrilmiştir. Bundan ayüzyıllar sonra dikilitaşın sadece 23 feet'lik bir bölümü bulunup Piazza S. Giovanni'ye dikilmiştir.
Yer: St. Peter's Square, Vatikan
Roma
Firavun: Bilinmiyor
Yükseklik: 83 feet
Ağırlık: 331 ton
Hikayesi: Bu dikilitaşın nerede, ne zaman ve kim tarafından yapıldığı, kimse tarafından bilinmiyor. Hakkında bilinenler, İmparator Augustus tarafından Alexandria'ya dikildiği ve daha sonra İmparator Caligula tarafından Vatikan Meydanı'na taşındığıdır.
Yer: Karnak Tapınağı, Luxor
Mısır
Firavun: Hatshepsut
Yükseklik: 97 feet
Ağırlık: 323 ton
Hikayesi: Hatshepsut, tahta oğlu III. Tuhtmosis'in geçmesi üzerine Karnak Tapınağı'na üç adet dikilitaş yaptırmıştır. Bunlardan ancak bir tanesi günümüze ulaşmıştır. Dikilitaşlarda, kendisinden, I. , II. ve III. Tuhtmosis'ten bahsetmiştir.

kontarix
09-18-2008, 06:14 PM
bunların nasıl dikildiğini anlatan güzel belgeseller var . Ntv de cıkıyordu.
emeğine sağlık güzel paylasımlar olmus .

sivasLı58
09-19-2008, 01:07 AM
emegine sagLık güzeL bir konu ...SayGILar..