PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GLadyatör'ün Mezarı buLundu ...!!


sivasLı58
10-18-2008, 07:46 PM
İtalya’da Roma’nın kuzeyinde bir inşaatın temeli için yapılan kazı çalışmaları sırasında Russel Crove'un “Gladyatör” filmine esin kaynağı olan Romalı savaşçı Marcus Nonius Macrinus’un mermerden yapılmış mezarı bulundu..
Romalı arkeolog Daniela Rossi, keşfin “Son 20-30 yıldır ışığa çıkarılan en önemli antik Roma anıtı” olduğunu söyledi.
İtalya’nın kuzeyindeki Brescia’da doğmuş olan Macrinus, milattan önce 161-180 yılları arasında Roma İmparatoru Marcus Aurelius için orduda savaşçılık yapmış ve imparatorun en yakınındakilerden biri olmuştu.
Kazıda bulunan yazıtlardan mezarın, İmparator Marcus Aurelius’un sevdiği generallerinden Marcus Nonius Macrinus’a ait olduğuna ve gladyatör filmindeki Maximus karekterinin de Macrinus’tan esinlenerek yazıldığı belirtiliyor..
Mezarın sadece bir bölümü keşfedilirken, daha fazla bölümünün de ortaya çıkarılacağı umuluyor. Mezar kalıntılarının şaşırtıcı oranda korunmuş olması sel sularının bıraktığı çamur tabakasına bağlanıyor.

DAYI
10-18-2008, 08:26 PM
Selamünaleyküm sivaslı güzel bi çalışma saygılar eline sağlık

sivasLı58
10-20-2008, 11:32 AM
A.S. Üstat DefineyLe İlgiLi yada tarihLe iLgiLi haber gördügüm zaman sitedeki arkadaşLarımızında.Hem biLgiLenmek amacLı hemde DünyayLa birLikde aynı anda ögrenmeLerini istedigimden araştırmakdayım herfırsatta daha degiŞik degerLerin haberiLerini buLdukca sitemize ekLicem inşALLAH C.C. SaygıLar...