PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigara paketlerinden tarihi eser çıktı


sivasLı58
10-23-2008, 01:00 PM
Konya'da jandarma ekiplerinin düzenlediği tarihi eser operasyonunda 5 kişi gözaltına alınırken, bin 300 parça da tarihi eser ele geçirildi.
Konya Selçuklu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eğribayat köyünde kaçak kazı yapıldığı istihbaratını almasının ardından takibe başladı.
Bir süre kazı yapılan bölgede takibini sürdüren jandarma ekipleri, 5 kişinin kaçak kazı yaptığını belirlemesi üzerine baskın yaptı.
Yapılan baskında aralarında öğretmen ve emekli polisin de bulunduğu O.G, N.D, S.B, B.Ç. ve O.T. suçüstü yakalandı. Yakalanan şüpheliler gözaltına alındı.

Kaçak kazı yapan 5 kişiyi gözaltına alan jandarma ekipleri, olay yerinde dürbün, 3 adet define arama dedektörü, el lambaları ve kazma ele geçirdi. Jandarma ekipleri daha sonra şüphelilerin evinde ve iş yerlerinde arama yaptı. Yapılan aramada çok sayıda sigara kutusuna konulmuş yaklaşık bin 300 adet Roma, Bizans ve ve Helenistik dönemine ait bronz, gümüş, bakır sikke ile paha biçilemeyen Roma dönemine ait boğa, kürek figürü ve çan, pirinç mumluk ele geçirdi. Gözaltına alınan ve aralarında öğretmen ve emekli polisin de yer aldığı 5 kişinin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

FİGÜRLERE PAHA BİÇİLEMİYOR
Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyon sonrasında ele geçirilen yaklaşık bin 300 adet gümüş, bronz ve bakır sikkenin çok değerli olduğu öğrenildi. Konya Müze Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı incelemede ise ele geçirilen tarihi eserlerden Roma dönemine ait olan boğa ve kürek figürünün bir tarihi anlattığı için paha biçilemeyecek kadar değerli olduğu belirtildi.

DAYI
10-29-2008, 01:11 PM
sağolasın sivaslı eline sağlık inşallah müzede iyi muhafaza edilirler

kandela
10-31-2008, 09:30 AM
sigara jelatini deyip geçme bak ne işlere yarıyormuş :)
sağolun bilgiler için arkadaşlar.

bu olay bana bir arkadaşı hatırlattı ama :D