PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaçakçidan Fikra Gibi Savunma


kandela
05-29-2008, 05:43 PM
Tarihi eser kaçakçılarının elebaşı olduğu belirlenen İhsan A.'nın savunma ifadesi duyanları güldürdü...

Adana İl Jandarma Komutanlığı'nın 3 ilde düzenlediği tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, 10 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçıların elebaşı olduğu belirlenen 'Ermeni İhsan' lakaplı İhsan A.'nın ifadesinde, "Atalarımın tarihini araştırıyorum" dediği kaydedildi.

FOTOĞRAFLA TARİHİ ESER SATIŞI

Adana, Osmaniye ve İzmir'de kuyumcu ve tarihi eser koleksiyoncularını dolaşan bir grubun, ellerindeki fotoğrafları göstererek antik değer taşıyan malzemeleri satmaya çalıştığını belirleyen İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon başlattı.

Adana, Osmaniye ve İzmir'de eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda, İhsan A. ile birlikte A.C., S.G., A.E., H.M.Ö., A.İ., K.Ç., M.T., A.K. ve Y.K.B. yakalandı.

69 PARÇA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

Zanlıların üstünde, ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda define arama işinde kullanılan 2 dedektör, 2 tabanca, satmaya çalıştıkları tarihi eserlerin 26 fotoğrafı ile maddi değeri 1 milyon YTL olduğu belirtilen çeşitli dönemlere ait 69 parça tarihi eser ele geçirildi.

Tarihi eserler Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, gözaltına alınan zanlılar sorgularının ardından 'teşekkül halinde tarihi eser kaçakçılığı' yapmak suçundan adliyeye sevk edilecek.


Haber Tarihi : 28 Nisan 2008 (20:44)
Haber Ekleyen : Güncel Haber Bot
Haber Kaynağı : İnternet Haber

DAYI
07-09-2008, 11:37 AM
Selamünaleyküm kandela usta eline sağlık işte bizim kanun ve adaletimiz böyle eğer bir türk ermenistanda aynı vaziyette yakalansa acaba sonuç ne olurdu herhalde o türk o karakoldan sağ çıkmazdı tabi benim düşüncem bu tarihi olmayanlar üzerimizden tarih yazmaya çalışıyorlar maalesef saygılar DAYI...

EFO6013
07-09-2008, 10:01 PM
S A kandela yayınladığın yazı için TEŞEKKÜRLER ellerine sağlık cok güzel olmuş