![]() |
Ustam açılmış odanın tavanında herhangi bir işaret varmı dikkat ettiniz mi?
|
osmanlı kardeşim açılmış odada çoban kardeşlerimiz ısınmak için odun yakmışlar simsiyah anlıycan her yer hira usta senin dikkat çektigin yer benimde aklımda
eyvallah |
selam
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
seyrani ustam 2 resimde işaretledim yerde birde pergel ayağı gibi işaret var bu 2 oda 1.odanın içinden girişi veriyor sanırım ben öyle düşündüm ama :)
|
selam dayı mukemmelsin tekkelime ile
|
Sorma nedenim şu eğer ikinci oda birinci ile alakalı ise tavanında tencereyi tavana yapıştırmış gibi bi kabartma olmalı.en azından bizim yöredeki çok odalı kaya mezarlarında özellikle mevcut ustam ondan sordum selamlar
|
s.a seyrani kardeş öteki odayı geçen gün bekar odası olarak verdim kusura bakmazsın inş
|
iç ana dolu bölgesindeki kaya mezarlarının yüzde 90 nında kayamezarının çok yakınında yada hemen giriş eşiğinin önünde 2 tane oyma bulunur .aynı bu resimdeki gibi oymaların bir kare biride dikdörtgendir.kare odayı dikdörtgense mezarı temsil eder.bu gibi mezar önündeki oymalar genelde pontoslara ait bir kaya mezarı gelenegidir.kapadokya bölgesi kayseri nevşehir niğde yozgat...zelitis bölgesi tokat amasya corum gibi bölgelerde çok sık rastlanır.dayının dediği gibide başka mezar aramaya gerek yok))))
|
seyrani kardeşim
birinci odadan ikinci odaya ikinci odadan bir üçüncü odaya geçeceksin yani hepsinin girişi birinci odanın içinden nasıl olacağını anlarsın evini düşün her odaya ayrı kapıdanmı giriyorsun mantık sadece mantık saygılar |
Alıntı:
İki mezar bırısı dıkdortgen dıgerı kare oyma ıle temsıl edılmıs olup asıl mezar dıkdortgen olandır... odadan odaya gecıs olup bu gecıs yıne magara ıcerısınde yakalanan o tek oymanın derın murc ızı almıs yonundedır... Burada calısılmıs fakat asıl olan dıkdortgen oymaya aıt mezar odasına gecıs henuz yapılmamıstır saygılarımla kardesım..... |
Alıntı:
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:03 PM. |