DefineBurada.CoM

DefineBurada.CoM (http://www.defineburada.com/forum/index.php)
-   Fotoğraflı İşaretlerinize Yorumlar (http://www.defineburada.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   ustalar bunun anlamı nedir (http://www.defineburada.com/forum/showthread.php?t=2827)

mirko 05-19-2010 01:27 PM

ustalar bunun anlamı nedir

http://img32.imageshack.us/img32/5494/09032010415.jpg

GSLH 05-19-2010 07:05 PM

güzel kardeşm bu şekil resim olmaz uzak yakın çekim
bilgi yazmalısın delikteki taşı çıkar altı delik mi ?
Senin çektiğin resimde birdesen bak birde başkaka konulardaki
resimleri incele.

mirko 05-20-2010 12:13 AM

o delikte gördüğün taş bir bütün. yani oyma delik içinde kabartma bir tapa gibi duruyor ve bundan kocaman bir kayanın üstünde 4 tane var.

KOMAGENA 05-20-2010 12:31 AM

bence orayı patlat.daha önce buna benzer kayadan aynı şakilde alınmış.sende sonra aaaahhh vaaahhh deme

sanek 05-21-2010 12:45 AM

komegana kardesim ne guzel yardimci olmussun patlat kir ne demek ya bumu definecilik saygilar

mirko 05-21-2010 01:58 PM

lütfen ustalar elbette patlatacağımdan değil sadece sizin usta yorumlarınızı görmek istiyorum. zaten 3 tane foto yoladım en az benimkilere yorum yapılmış. galiba kayda değer bişey yok

GSLH 05-21-2010 02:51 PM

geniş çevre resmi istedik atmadın
ve deliğin içindeki taşın sabit olmadıgını sanıyorum .

mirko 05-21-2010 06:05 PM

sayın abim çevre resmi elbette atmak isterim ama şu an bana çok uzakta ama en yakın sürede bu giriş resmine ayak izine ve oyuk içi kapak resmine genelleme yapacağım. daha bunlar gibi ne işaretler var aynı alanda bi bilseniz..

JOVİYANUS 05-21-2010 06:28 PM

resim yetersiz...

KOMAGENA 05-22-2010 01:12 AM

Alıntı:

sanek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17561)
komegana kardesim ne guzel yardimci olmussun patlat kir ne demek ya bumu definecilik saygilar

çok enteresan patlat demek altındakini al demek:D eeee etrafta bir sürü işaret ara bulduğun işaretler burayı göstersin gel karşısına düşün patlatayımmı bakıp duruyummu diyemi düşünecek.yoksa ben dedim diye inadına almıyacakmı orasını anlamadım.kardeşim sen patlatma o işaret doğada kalsın kültüre katkı olsun.ama sen izinli olarak kazını yap kaçak olmasın diyim de toprakta değilki kayanın içinde nasıl almasını önerirsin.sen söyle .hakikaten oradaysa o delikteyse nasıl alsın arkadaş.hele bir söylede bizimde aklımızda olsun:cool:

meçhul 05-22-2010 01:39 AM

işaret net!

işaret net ve güzel,kapalı yer ihtiva ediyor; kanal yönü vermiş.dört ayrı kapalı mezar yeri vermiş.kanal boyu mesafesi verir,yönü kanalın oyuktan uzaklaşan yönündedir.hayırlı olsun.saygılar

taraklı 05-25-2010 01:34 AM

Bundan sonra gülmek için hep bu siteye gireceğim.Tarihçi arkeolog ve sanat tarihçi arkadaşlarımada tavsiye edeceğim.ne güzel sallıyorsunuz öyle.sitedeki bazı fotoğraflara baktım acayip komik yorumlar.kalıntılar en az ama en az 700-800 yıllık ve bu sürede bu kalıntılar üzerinde bir çok medeniyet kurulmuş onlar bu hazinelere fark edememiş.1000 yıl sonra sizler farkediyorsunuz aferim size.:)))))))))))) vallahi çok güldüm.

mirko 05-25-2010 09:58 PM

taraklı kardes iyi diyorsunda boş muhabbete koymadım ben o fotoları. elbette bundan 1000 sene evveline gittim merak etme sen. yerler bakir ve hiç ellenmemiş. yoksa bende buna benzer binlerce yer var ama ben sedece bu 3 işarete güveniyorum ve sayın ustalarımdan bilgi almak istiyorum. sen gülmeye devam et kardeşim inşallah bi gün bizde güleriz...

DAYI 05-26-2010 12:22 AM

Selamünaleyküm taraklı kardeş internette bi sürü komedi siteleri var gülmek istiyorsan güle güle kardeş yolun açık olsun
dayı

meçhul 05-26-2010 11:06 PM

Tek bir güLümsemen, ömre bedel !ama kahkaha atma emi!

Alıntı:

taraklı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17600)
Bundan sonra gülmek için hep bu siteye gireceğim.Tarihçi arkeolog ve sanat tarihçi arkadaşlarımada tavsiye edeceğim.ne güzel sallıyorsunuz öyle.sitedeki bazı fotoğraflara baktım acayip komik yorumlar.kalıntılar en az ama en az 700-800 yıllık ve bu sürede bu kalıntılar üzerinde bir çok medeniyet kurulmuş onlar bu hazinelere fark edememiş.1000 yıl sonra sizler farkediyorsunuz aferim size.:)))))))))))) vallahi çok güldüm.

saygısızlığında ki köpekleşme süreci,üslubunda akıldaki noksanlıkla birleştirip ,mongol rolü yapma gayretine gerek kalmadan insanlıktan nasibini almamış, mahlukat olmanı gerektirmez.inanmıyorsan gel sana binlerce yılın altında çözülemeyeni çözülmüş ve bulunma noktasında gerçeği göstereyim.bu sölediklerimi anlamak için Türkçe lüğat ile terfini beklerim.bu arada senin gibilere ilaç önerebilirim tüm eczanelerde var''BİSİKTİROL! geçmiş olsun.

istihkam 05-26-2010 11:44 PM

kardeş;
bu işaretın bu halıyle altında hıc bır halt olmaz
vur kır demek ısın en kolay tarafıdır aldırıs etme
sımdı işaretınızle anlatılmak ıstenenı belırteyım
tek kelımeyle dıyebılırımkı: ZEMİN ALTI ODA MEZARI
tam yer ıcın bu tasın haım oldugu arazının alt eteklerını ve işaretın genıs acı fotosunu atmalısın gerısı sana kalmıs.

NOT: mıcıra dıkkat.

hulusi 05-28-2010 08:18 PM

Alıntı:

e heralde gülersin definecilik zeki adamların işi,senin gibi köy kahvesi muhabbetlerine alışkın insanlar oldukca ne kadar insan yaşasa yaşasın o topraklarda,2000 yıl geçsede kimse bişey bulamaz,bu siteyi takip et öğren diyecem ama sende definecilik kafası ve zekası yok be kardeş,başka alanlarda eğitimini alsaydın keşke,sakın bilmişlik taslayıp bi yerlere girme metan gazından gidersin bu kafayla

JOVİYANUS 05-28-2010 11:29 PM

Bu işaretin gerçekten etrafını gormek isterdim.işarette bir tuhaflık var.bu kadar net ve belirgin özellikte olması süphe çekici.ayrıca işaretin etrafındaki horasan yamaları bi kontrol ediver istersen.

mirko 05-29-2010 12:25 PM

ah ustalarım bu yerleri bir görseniz o kadar muntazam işaretler var ki. nasip olurda gidersem etraflıca bilgilendiricem sizi, saygılar..

KOMAGENA 05-30-2010 01:18 AM

arkadaşlar bu taraklıyı kaale almayın çünki adam burnunun ucunu göremiyorki belkide gerçekten ama bu adam. sakaryada adapazarında okadar çok tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkıyorki burnunu ucundan haberi yok başka şehirlerdeki olanlardan haberi olsun:D bence bu sözlerine önce kendi arkadaşları gülmüştür geri zekalıya:cool:

shanchez 06-09-2010 02:49 PM

bu kaya ise bir metreküp taş yaklaşık ve aynı bişr yılan kafası bu oyuk sol yanağının altında bulunuyor sağ yanağında ise sanki taştan kapak varmış gibi ve önünde mezar taşı gibi görünen bir metre boyunda bir kaya parçası sokulu ve onun üzerindede bu deliğin aynısı bir birlerini görecek şekilde fakat bunun dörtte biri kadar sizce ne olabilir??

RaNDoM21 06-13-2010 07:08 PM

s.a arkadaşlar....uzun bir aradan sonra yeniden selamlar olsun sizlere....benim yorumum burada bir birine paralel 4 tane kapalı mağara olduğu.......açılması pekde mümkün görünmüyor.....

hira_pc 06-23-2010 05:52 PM

s.a. ustalardan güzel yorumlar gelmiş hepsini değerlendirmeni tavsiye ederim...

komagena ustanın dediği gibi bunun örneğine rastlanmıstır icinde hediyesi müjdesi olabilir ... diğerlerinin acımıda oldukca zordur random

usta belirtmiş zaten...saygılar

mirko 07-02-2010 07:30 PM

hira ustam, içinde dediğin müjde kayanın içindemi yoksa onu kaldırıp altındaki toprağamı bakmak lazım.

mucit nedim 07-06-2010 01:48 PM

beni iyi dinle ve dediklerimi aynen yerine getir!!! orayı 80cm parcala ve beni mutlaka gör! hellalliğimi ........................ hadi

formen16 10-17-2011 07:51 PM

Alıntı:

Bazılarınız taraklı denen vatandaşın alaycı üslubuna haliyle kızmış.Aslında söylediklerinde gerçeklik payı da yok değil.Ama bunu söylemenin yolu da elbette bu değil.
Sitedeki bazı arkadaşlarımızın vur,kır şeklinde yaklaşımları bu siteye fayda değil,zarar verir.Vura,kıra dağ taş bitermi arkadaş?Çok meraklıysan git taş ocağında çalış.
tarakçı denen şahıs,tarihçi,arkeolog ve sanat tarihçisi arkadaşlarından bahsetmiş.Onlar eğitimini alıp,meslek olarak yaptıkları için kendi branşları konusunda uzman olabilirler.Ama hiçbiri kendini iyi yetiştirmiş bir definecinin bilgi ve birikimine tek başına sahip olamaz.Çünkü tarihçi araziyi,arkeolog sanat eserini,sanat tarihçisi de yapı tekniğini bilmez.Defineci ise bunların hepsini bilmek zorundadır.Başka türlü zaten kendisi define olur.
Biz defineciler eğer bu arkadaşa söylediklerini yedirmek istiyorsak,biraz tecrübeli bir arkadaşınız olarak;vurup,kırarak değil,bu işi adam gibi yapmalıyız derim.
Bunun için de öncelikle antik çağ (özellikle ROMA DÖNEMİ) insanının inançlarını,kültür ve medeniyetini öğrenmeliyiz derim.
Unutmayın doğumdan ölüme kadar insanların hayatını belirleyen yegane unsur inancıdır.Eğer inancını bilmezsek neyi,ne için yaptığını da bilemeyiz.Bu durumda da aslında her şey gözümüzün önünde olmasına rağmen,adamların yaptığı şeylerin etrafında boş yere döner dururuz.
Bu gün bir çok definecinin yaptığı da maalesef bu.Saygılarımla.

istihkam 10-17-2011 09:14 PM

eyvallah ustam
olay budur.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:33 AM.