![]() |
Dağdaki Genel görüntü
http://www.tuncfindik.com/wp-content...astepe-yaz.jpg
ben sol altta 5 tane merdiven saydım ve asker miğferli asker var |
S.a
Güzel resimmiş. Askeri göremedim ama. |
manzara evet harıka ...lakın arazıye bakarsak göz yanılma oranı cok yüksek musait bi alan örnegin kareye alıp cizdigim ve alt tarafına nokta koydugum neye benzıyor yer altı mahsen..oda...vsvvs ...benziyor sanırım yanılıyoruz resımden..asker ve mgfer dedın ama resım yok...göz yanılmasımı deyılmı bılmıyoruz...eyer var ise kale işaret eder askarı kale tabiki mezarda der..saygılar
|
|
bak bi makale okudum bu konuda,dagcılar bile zor cıkıyoken sen nasıl cıktın dagcılıkmı yapıyon ne..Batur Kürüz ve Serkan Ercan ikilisi geçtiğimiz günlerde Sulağankaya Dağının Kokorot Vadisi tarafına yaptıkları gezide, Sulağankaya 2 Sivrisi Kuzey Duvarının ilk çıkışını gerçekleştirdiler. Aşağıda bu ilk çıkışın hikayesini ve tırmanış detaylarını bulacaksınız. İnişite başlarından geçen ucuz atlatılmış kaza ve yaşadıkları olaylar ise korkutucu bir ders niteliğinde.
Ekip aynı zamanda daha evvel hiç tırmanılmamış olan Sulağankaya Doğu Duvarında bir keşif tırmanışı yaptı. Muhtemel bir rota hatının varlığını 4 ip boyu kadar duvarda ilerleyerek kontrol eden ikili, rotanın altından gördüklerini doğrulayan bulgular elde ettiler. Doğal emniyet olanakları ile emniyetli şekilde devam etmek imkansız. İkilinin bu noktaya kadar tırmandığı ip boylarından ikisi Aladağlar'da bu zamana kadar tırmanılmış en zorlu geleneksel ip boylarından. (VIII/VIII+) *** Bir gün önce Sulağankaya Doğu Duvarında bir keşif tırmanışı yapmış ve aşağıdan da imkansız gözüken hattın bir şekilde devam etmediğine yerinde görerek ikna olmuştuk. Önceden gözümüze kestirdiğimiz Sulağankaya 2 kuzey duvarı üzerinde yoğunlaştık. Duvarın iki olası çıkışı vardı: masif orta bölümün solundaki çatlak baca sistemlerinden zirveye ya da sol sırta ulaşmak, veya sağ tarafta su akıntısının olduğu bölümden yükselerek eğimli kuzeybatı yüzüne geçmek ve buradan zirveye ulaşmak. Hangi rotadan gideceğimiz konusunda uzun süre karar veremedik sol taraf çürüktü; sağ tarafta da hem çok sayıda balkon vardı hem de sonuçta duvarın üstündeki bir hat olmuyordu... Sonunda sabah duvara yürürken karar verdik sol taraftan çürük zeminden gidecek; üst bölüm çürük devam ediyorsa sol sırta geçecektik. İlk bölümler kolay ancak çürüktü emniyet almak yerine ipsiz tırmandık. Yaklaşık 3 ip boyu kadar yükseldikten sonra eğim dikleştiğinde ilk istasyonu kurduk. Kolay tırmanışla geçen iki ip boyundan sonra oldukça kısa bir zor pasaja rasladık, duvardan hafif ayrık küçük balkonlu bir kütlenin üzerinden kısa bir ara emniyetli tırmanışla 3. istasyonu kurduğumuz sete ulaştık. Burada üç olası tırmanış hattı vardı: soldaki siyah akıntılı çürük çatlak – baca; ortadaki çürük slab’ın çürük çatlağı ve sağdaki hafif balkonlu baca. |
usta biz dağcılara taş çıkartırız merak etme :d. ver elini aladağlar
|
bilirim paşam ..az demedın gel gezek sagol..saygılar
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:00 PM. |