Sevgili kardeşim Hıra_pc
Bu konuda ben duyum rivayet tahmin yorum benzeri şeylerden anlamam bununla birlikte bu konuda yazılan yazılı belgeleride her ne kadar okusam bunların hiç birisi yerinde yapılan tatbiki çalışmalar kadar insanı sonuca götüren şeyler deyildir.Bu tatbiki bilgilerde elbetteki kolay kazanılan sıradan şeyler deyildir.Eşkıya belgeleri derkenden tatbiki çalışmalarda şimdiye kadar hiç bir eşkiyanın define bıraktıgı konusunda definecilerle hem fikir olamadım. irdeledimiz konularda define ve tarihi eser tabiat ve kültür varlıgı ve antika konularının tamamını bir konu olarakda algılamıyorum
Anlamadıgım bir konu varsa definecilerin ortak sorunu dogru bilgi paylaşımından buluşmsk yerine genelde duyum rivayet tahmin yorum yazılı kitap dergi benzeri şeylerden konuyu bilgi diye irdeliyorlar yıllardır 2 adım ileri bir adım geri hep yerinde sayıyorlar bunu bir türlü aşamıyorlar Medemki konu definecilikse sorunlarda defineciligin ortak bilgi çözümleridir. Burada yaılanları irdelemek dogrularda buluşmak yerine konuyu eleştirmek varken bunu bir kenara atıp olaya kişisel yaklaşıp kişileri eleştirmek irdelemek ne kadar dogrudur bilemiyorum.neden kişiler burada tecrübelerini paylaşmıyor.?
saygılar
|