Evet dostlar inanıyorumki işaretler konusunda gün gelecek ortak bir noktada buluşacagız. her gecen gün yıllarca geçmişden kalan duyum rivayet tahmin yorumdan uzaklaşıp dogrularda buluşmak için burada ki konuyu irdelemek tüm defineciler için çok olumlu bir gelişme seyri içinde.
İşaretler geçmiş yaşayan medeniyetlerin o gün yaptıgı işlerin günümüze kadar gelen izleri elbetteki bunları yapanın işledigi bir sanat icraatı var. Yapanın işledigi bu sanat icratı işaretlerdende o zaman içinde yaşayan bu yapılan sanattan faydalanan bir insan toplumu var. BU KURALI İNKAR EDEMEYİZ. gözlerimizle görüyoruz elimizle dokunuyoruz bu emarelere.
O zaman geride ne kalıyor bunlar hangi amaçla yapılmış. bunu bulmak içinde kestirme yoldan tamam bunlar define şunlar mezar şunlar hazine diye kestirme yoldan hayal dünyamıza bunları alet etmiyelim. Böyle bir düşünce defineci için dogru bilgi ortak bir noktada buluşma deyildir.Böyle algılarsak biz hep 2 adım ileri 1 adım geriye sayarak kendi kendimizi oylarız.Bu bakış açısı bizi sonuca götürmez.
Neden diye sormamız ögrenmek için en dogal hakkımızdır.burada kişileri irdelemekten kaçınıp kişilerin ortaya getirdigi konuyu irdeleyelim dogrularda buluşmanın yolu bu olması gerekir. Bir ömre bedel ögrendimiz bir harf bir kelime bize hazine olacaktır.
Aynı işareti defineciler hep farklı farklı yorumlayıp içinden çıkamayınca duyum rivayet tahmin yarum farklılıkları ile içinden çıktını sanarak sonucuda gene getirip defineye çil çil altınlara yaklaştırıp kendi kendine gaz verdinden habersiz işin içinden çıktıgını sanıyor.
Bu işaretler konusunda benim tecrübelerim işaretlerin yazı oldugunu o güne göre toplumun bu şekilde algıladını işaretleri yapanların bir sanatı icra ederken o günün içinde bulundukları ortama göre günümüzde geliştirilmiş yazının bir farklı biçini o günler için işaretleri yapanlar yazı ve sanatı bir arada böyle icra ediyorlardi. toplumda işaretleri böyle algılıyordu.
İşaretler o günün yaşayan medeniyetlerinin kalıntıları burada hem fikirim ortak noktada buluştuk. Fakat ben hiç bir işareti saklanan define olarak göremiyorum.Medeniyetin yaşadıgı yerde elbette mezarda olacak o günkü inanışlarına göre tapınakda olacak yassı taşda olacak duvarda olacak çizikte olacak resimde olacak oyukda olacak yaşayan medeniyetin başta inanışı olmak üzere temsiliyetide olacak her türlü yaşama göre benzeri kalıntıları var görüyoruz. ama hiç bir işareti ben define işareti olarak görmüyorum. tüm bulguları öncelikle iyi tanıyıp iyi algılamalıyız.
Gelin bu konuyu algılıyalım irdeliyelim ortak bir noktada buluşup dogru olanı bulalım. saygılar.
|