Konu: İzmit
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-25-2010, 09:40 PM   #72
aslan6641
Tecrübeli Üye
 
aslan6641 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 1.120
Tecrübe Puanı: 65016
aslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond repute
Standart

Azizli, Ceyhan

Tarihi

Köyün adının tarihçesi şu şekildedir;Üç kardeşolan Hamdi,Aziz ve Tatar Mustafa Ceritlerin sürgün zamanlarında Kahramanmaraş dolaylarından gelerek Ceyhan'ın bazıbölgelerine yerleşmişlerdir.Hamdi Hamdilli Köyüne,Aziz ,Azizli Köyüne,Tatar Mustafa'daTatarlı Köyünü yurt edinmişlerdir. ceritler daha once dag yamaclarında cadırlarda yasarken Patlıoğlu Ömer köyü kurmustur ve azizli köyünün komşu köyü olan yaslıca koyunun bulundugu yeride onlara Patlıoğlu Ömer vermiştir.

Kültür

Köyün gelenek ve görenekleri normal Adana köylerinden farklı değildir köy halkı Ceritler ve Avşarlardan oluşmaktadır.Azizlide düğünler çok önem verilir Cuma gününden başlar Pazar akşamına kadar sürer düğünlerinde bir gelenek vardırki Adananın çoğu yöresinde olmayan Şabadır.Yemekleri çok lezzetli olup özellikle Tirşik çorbası dillere destandır. Ceritler arasında bu çorba ile ilgili bazı inançlarda vardır örneğin bu çorbanın birnevi ilaç olduğu ve her içtiklerinde Cerit olduklarını unutmadıklarına inanırlar. Azizli köyünün kahvehanesi adeta bir kültür yuvasıdır;o kahveden kimler çıkmamıştır ki.Köyde seçim zamanı 2 gurup oluşur 1 ay küskünlükten sonra herşey normale döner . Alkol çok fazla tüketilir. köy küçük olmasına ragmen 2 adet camisi bulunmaktadır . saglık ocagı mevcuttur ama görevlisi yoktur. köy okulunda 3, sınıfa kadar hizmet verilmektedir . Civar köylerden taşımacılıkla eğitim yapılmaktatadır.

Coğrafya

Adana iline 65 km, Ceyhan ilçesine 18 km uzaklıktadır.Osmaniye iline ise 20 km dir.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

> 2009 - Ömer YAĞAN
> 2004 - ismail tan
> 1999_ mehmet eser

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
aslan6641 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla