Konu: manukyan
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2011, 07:38 PM   #29
hutame
Tecrübeli Üye
 
hutame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 624
Tecrübe Puanı: 449016
hutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond repute
Standart

Sayfa 4

Sağ yoldan ileriye bir meydanlığa çıkacağız ve meydanın ortasında çevrili koyun ağılı gibi sarılmış taşlar göreceğiz. Meydanlığın ortasında bir çeşme holluk taşı diye yapılmış ve içine 28 hanedan toplanan parayı bu taşın içine konulmuştur. Bu bir teknedir. Bir boş kazanı yarmışlar holluğun üzerine örtmüşlerdir. Ceneviz kale ve buradan bir müddet aşağıya üzüm bağına ineceğiz bu üzüm bağının sahibine soracağız, ismi Todor Ermenidir.
Ondan sonra sinekli mağaradan çıkan ince bir yol geliyor. Eski Bağdat yoluna çıkar. Kaldırım döşelidir. Diğer bir yolda HALKALI KAYA üzerine çıkar. Yol üzerinden uçuruma baktığımızda bir yerde oyma bir DAMA TAŞI oyun çizgisi çizilmiştir. Bir dama taşı var. Uçuruma sırtımızı dönüp sağ ayağımız ile dama taşının üst kısmına bastığımız zaman 200 adım ileri aynı istikametten görürüz. Üç oturak mezarı buluruz ve halkalı kaya önünden geçen eski bir Bağdat yolu vardır. Bu yol taş döşelidir. Bu yolun kıble istikametinde güneyi takip edersek VEZİR KÖPRÜSÜ nü takiben VEZİR HAN a geliriz. Daha yukarıda sırtta CENEVİZ KALE sine girdiğimizde bir türbeyi görürüz. Türbenin yanında taşta bir işaretimiz var. Hayvanın arka bacağı ve buradan 12 adım bir taşta daire batıya bir dikili taşlar var. Taşların altında bir kazan 1200 okkadır.
Bu kale CENEVİZ KALE sidir. Bu kalenin içinde duvarda MANDA gibi siyah taş var. Bu taşı görürüz. At üstünde süvari 7 KEÇİLER DERESİ AYRANPINARI bir el resmi var. Hem avuç sırtı sağ elidir. Kapıya çıkarsak az ilerde yol ikiye ayrılır. Sağa giden sanki kazana benzeyen bir kavis çizerek KUDRET KALE sinin dibine gider. Bu KUDRET KALE üzerine yapılmış 4 basamak merdiven vardır. Kale eteklerinde bir sıra ahır olup, içinde 40 baş hayvan bağlanacak yerleri vardır. Yemliklerin sağ başında at üzerinde bir süvari var. Bu süvarinin sol eli makbuldür. Sağ eli işaretleri gösterir. Sol eli ise parayı gösterir. Gösterdiği yerde bir put + var. Bu put taş kapaktır. Altı mahzendir. KUDRET KALE yi takip eden KAPI KAYA ya varılır. Kapı kayada bir güğümden su döken bir kız resmi var. Kayada kabartmadır. Daha ileride 7 KESKİLER DERE sine ineceğiz. İndiğimizde buralara bir yol sapıtılmaması için bu yol boyunca 40 tane taş klavuz taşı vardır. Dikkat bazılarında istavroz + yaptık. Nihayet bu yolun ikiye ayrıldığı bir yer vardır. AYRAN PINARI na gider. Bu pınarda 3 ayaklı karaca resmi vardır. Karaca resmi ön sol ayağının altında, bir kazan parası var. ŞAHİN KAYA sı burası AYRAN PINARI dır. Pınar ile şahin kaya arası 40 dakikadır. ŞAHİN KAYASI nın işaretleri 14 çerçevedir. 7 si 11 cm dir. Çerçevenin derinliği 7 sinin 21 santim derinliktedir. İşaretleri budur. Ayran pınarının güneyinde kalır. Ayran pınarının olduğu köy eski ismi LAZARA köyü yeni ismi TAZALI köyüdür. Bu ayran pınarının suyu içilmez.ç şahin kayasının doğu güneyinde tamamıyla yapay kale var. İsmi de ŞAHİNLER KALESİ dir. Biz bu kalenin ismini bundan verdik. Bu şahin kalesinde yazılar vardır. Bu kalenin altı bütün mağaralıktır. Koyun makası mağaranın ağzındadır.
------------------------------------------------------------------------------
__________________

SEN HUTAMENİN KİM OLDUGUNU NERDEN BİLECEKSİN Kİ...http://img6.resimup.net/dm/15129890893415.png
.................................................. .....
sitede verilen bilgiler ön calışma içindir kacak kazı yapmayın..
hutame isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla