Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-15-2011, 01:08 AM   #9
formen16
Tecrübeli Üye

Tecrübe Puanı: 229017
formen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond repute

Alıntı:
güldede Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hira-pc ustam görünen köye uğradım geldim ve hiçbir sonoç alamadım. buralar tamamen doğal oluşumlar çıktı. şimdi bana ne önerirsiniz. nasıl bir yol izlemem lazım nerden başlamam lazım. ama benim için iyi bir tecrübe oldu masa başı defineciliğine tekrar hayır diyorum. ve herşey arazide diyorum engüzel tecrübe araziyi çok iyi tanımaktır..saygılar ustam...
Ya GÜLDEDE dostum;işte böyle deneyimlerden sonra,tecrübeli üye olunuyor.

Öneri istemişsin ya;bu kadar zamandır iki kelam eden olmamış.İstersen gel,dilim döndüğünce onu da ben anlatayım.
Öyle görünüyor ki;ilk önce işaret ile doğal lapya arasındaki farkı öğrenmelisin.
Sonra doğal toprak ile dolgu toprağı arasındaki farkı anlamalısın.Aynen dediğin gibi;her şey arazide ve en güzel tecrübe araziyi iyi tanımak.
Daha sonra da,definesini arayacağın insanların başlarından geçen olayları;yani tarihlerini,inanç ve kültürlerini araştırmalısın.Eğer bu insanların neyi ne amaçla yaptıklarını bilmezsen bu işin içinden çıkamadığın gibi,bulacağım derken kendin define olursun.
Bu dediklerimi uygularsan,hiç bilmediğin bir dağ başına da gitsen;eğer orada eski bir medeniyet unsuru varsa,onu elinle koymuş gibi bulmak senin için çocuk oyuncağı kadar basit olur.Selamlar.