resımde gorulen sandık bıcımlı tasın batısından dere gecer yahut kendısı batıda kalır,
bu kayanın guneyınde bır adet magara olup gırıs dogudandır,
mıntıkada bır de şelale olmalı yıne selalenın guney-guneydogusuna duser,
sıra geldı bu yonde bunulan tepenın zırvesınde kı magarayı nasıl bulacaksın ?
bunun sırrı dıger resımde gorulen mızraktadır,
o tepede ulubir cam agacı yahut ozellıkle bır sınır ızlenımı veren sıralı taslardan olma set benzerı bır uzantı vardır,
ıste bu tarla sınırını andıran yere geleceksın zaten oldukca seyrek bır alandır,
bu sınırın bır tarafı tam köşe yapar,uzva benzeyen tas emaresı olup göçme de meydana gelmıstır, bu koseden magara gırısı olup gırısı sıkıstırma kaya ıle kapatılmıstır
yıne magara gırısının dogusunda yatık bır kaya olacak, uzerınde bellı belırsız boya ızı de vardır, ıste bu yatık kayanın tabana yakın kısmında derın yarık kesık ızı olur
ıcınde ıse parası vardır bu bırıncısı.....
gelelım ıkıncısıne;
bolgede armut,cevız,ahlat, gıbı yaslı agaclar varsa senın mıhenk tasındır, bu agacları baz alarak adım hesapları yapılır gecıyorum,
sımdi;
sandık bıcımlı kayaya baktıgında bır tarafından yol gecer sol sag farketmez onu gecıyorum ancak asıl onemlı olan nedır bılıyormusun?
KAYNAK,GÖZE,EŞME evet bu var orda bunu bul, cıvardakı sonradan konma delıklı tasında guney batısındadır zaten,
sımdı;
su kaynagını buldun egılıp ıctın bu kaynagın sagında yahut solunda SARI renk tas olur, goremedın mı dıyelım ?
hafıf toprak supuruldugunde ortaya cıkar zaten aynı zamanda bu tasa 4 m mesafede anamahsene gıden KUYU var burdakı olayda boyle.
zaten dıkkat edersen resımde gorulen sandık bıcımlı kayanın bacası kuyuyu temsılen yapılmıstır...
gelelım ucuncusune;
yol var demıstık bu yol ya ıkı yahut uc adettır veya da bır yerde catallama yapar,
senın nokta ıkı yolun tam merkezınde yanı dıgerını es gececen, ıkısının tam ortasında yanı,
bır adet yılan var bulman onemlı degıl bu ıkı yolun ortasındakı kayaya bakar ıkısının arasında mezar taşı olacak,
bu tasın altında yassı kaya olup altında sofra kayası cıkar onunda altında tunel cıkar.....vs
rast gele.
AYRINTILI RESİMLEME VE AÇIKLAMADAN YOKSUN BİR KONUYA KESİNLİKLE YAZMAM !!!
|