Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-25-2009, 01:21 PM   #25
hira_pc
Administrators

hira_pc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10
hira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond repute

s.a. manol şimdi tümülüsler kesinlikle öle icinden bos canagın cömleğin cıkacagı yerler değildir ... vede malı bir dere bir yol kıvrımına koyulmaz belki tümülüse istisnaden hedef alarak biri bir kıvrıma mal koymustur biride onu cıkarırlarken görmüştür demiştirki tümülüs malı burdan cıktı hayır gömen sahııs onu hedef alıp gömmüştür tümülüsün malını baska yerde arama malı olan tümülüse konmaz malı olan kıral daglara oyma sekilde ve agzı bulunması zor acılması zor sekilde konur örnek iskender cenhiz han bulabilen varmı hala neden mallarıyla konulduda ondan pekela acılmıs kıral kaya mezarları mal cıkarmı cıkmaz tümülüsten mal cıkarmı istisnalar haric cok az ne cıkar en az bir heyken cıkar eşi benzeri olmayacak sekilde o gördüğün kırık canaklar cömlekler göz boyamadır ... artı sade büyük tümülüsler harici toprak zemin altındadır vede odaya ulasılması her babayiğidin harcı değildir hemen kaz odaya ulas değildir ilk oda her zaman icin bos cıkar giriş odasıdır asıl mesela mezar odasına ulasıp ordaki gizli bölmelerdeki ufak tefek görünen ama maddiyat acısından paha bicilemeyen tarihi degerleri bulmaktır ...istisnalar dısında tümülüslerin malı olmaz tarihi degere ait esyaları olur malıyla gömülen kırallar zaten daglara oyma yapılarak tüneller aracılıgıyla odalar kurularak gömülürki girişini dahi acmak icin suan dozerler kullanmak zorunda kalırsın ... bırak dozeri yerini bulmak icin inceleme üzerine inceleme yaparsın ...

senin dediğin gibi sabit kıvrımlarda malı olsaydı eger sana söle anlatayım o zaman benim yanımda bir uygarlık yasıyor ve zamanla kücüldüler zayıfladılar ve kendi himayeme aldım ve kıralım önceki kırallarının tümülüs var vede malı kıvırımda ben bunu zenginliğime zenginlik dahada güclenmek icin alırım ordan dogru değilmi bırakmam yani sabit bişeyler olsaydı şimdiye toprak altında mal kalmazdı hepsi gün yüzüne cıkardı ... bir örnekte söle sana sen zenginsin ben fakirim sen gömdün malını yıllar önce bende cobanım dagda senin işaretini gördümo işaretin sabit anlamı olsaydı ben o malı bulur alırdım ve cobanlıktan kurtulurdum dag basında duracagına cebimde dursun derdim lütfen biraz mantıklı olalım ... suanki teknolejiyle bile malıyla gömülmüş kıralların mezarlarını bulamıyorlar ... tümülüsler kesinlikle bos cıkmaz öle görüldüğü gibi kırık dökük canak cömlek belki yer zemininde olur buda ya dönem soygunu oldugunu yada dönem soygunu olmus gibi göstermek amacındadır ... ama kesinlikle eşşiz benzersiz tarihi degerler cıkar ama bulamasını bilirsen ... altın cıkarmı bu bilinmez ama genelinde cıkmadıgı görülmüştür ... malıyla gömülen kırallar cok gizli gömülürler hatta gömen sahıslar kendilerini öldürürler işlemi yaptıktan sonra ... saygılar...
hira_pc isimli Üye şimdilik offline konumundadır