Selamünaleyküm dostlar bir haftadır susuyorum bakalım altından ne çıkacak bu çatışmanın yığma ve höyüklerden ne çıkar ne çıkmaz veya mal çıka çıkmaz kavgası benim bildiğim forumda kimse kimseyi kırmadan dökmeden bilgi alışverişi olan yerlerdir . define deyince ne anlıyoruz bi defa bunu çözelim benim anladığım tarihi değeri yüksek hediyelik eşya çok basıt ve öz tarifi budur . yani mal dediğiniz şey nedir . bunu anlatın bana mal diye bişey yoktur bizde mal diye dağda gezen hayvana denir kusura bakmayın yani burada sesimizi çıkartmadıysak veya geriden izliyosak sanmayın bişey bilmiyoruz veya size cevap vermeden aciziz. Bu yaptığınız münakaşa ve tartışmayı kendi sitenizde yapsanız millet size güler. Bu kadar olmaz . gelelim konuya höyük nedir . Tümülüs nedir yığma nedir. Bunlardan ne çıkar ne çıkmaz .caner iki gün seninle msn de konuştuk dedin tamam enayiyi bulduk . ama kusura bakma . her gördüğün sakallı deden değildir.
Höyük : höyük dediğimiz tepeler veya kalıntılar özellikle yer altında bırakılmış veya çökertilmiş zamanla kendiliğinden yer altında kalmış gizli yerleşim yerleridir. Bunlardan her şey çıkabilir ama yaşadığı döneme göre değişir istemediğn kadar deli parada çıkar istemediğin kadar eşyada çıkar ama açacağın yeri bilmek lazım .giderde bi evi kazarsan tabii bişey çıkmaz .ama bi şehirde evde vardır kuyumcuda tabi kuyumcuyu kazarsan ne çıkacağını tahmin bile
Edemezsin. Gördüğüm kadarsizin boyunuzu aşıyor. Bu şekildeki konuşmalara ben ancak gülerim biz defineciliği masa başında hayal kurarak yapmıyorum .senenin dörte üçümü biz arazide geçirmezsek o sene dışarı çıkmadık deriz . arşivimiz sizlerin hayaline bile sığmaz. Gelelim Tümülüs lere
TÜMÜLÜS. Özel olarak yapılmış kral mezarlarıdır . manol senin dediğin gibi su kenarında kavis çizen yerlerde olmaz dağ başındada olur derenin kenarındada olur ama bunlar arasındaki fark sadece suya yakın olanlar daha zengindir denir . bunlar sadece kıraliyet aileleriiçin yapılır o sizin dediğinz komutanmıdır askermidir dedikleriniz bunların üzerinde yatar biz ona piç mezar deriz ustanıza sorun omlar size söyler piç mezarın ne olduğunu bunların çoğu devlet simgesidir. Yani devleti temsil eder hediyeler cenazelerin üstündedir ayrıudan para odaları bulunur isterseniz buyurun Tümülüs nasıl açılır tatbiki şekilde gösterebiliriz hemde ruhsat alarak eğer biz sizlere usta dediysek bu bizim terbiyemizden kaynaklanmaktadır. Yoksa sizin bilgileriniz bizim ayaklarımızı bile ıslatmaz . bundan böyle manol ve hutame bu sitede yazmayacaksınız geliş amacınızıda biliyoruz lütfen banlandık dedirtmeyin onuda yaparız gerekirse. Hira_pc eğer bundan sonra bu iki kişi yazarsa gereğini yap karedeşim saygılar DAYI
|