|
![]() |
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
![]() |
#1 |
Profesyonel Defineci
![]() Üyelik tarihi: Jan 2009
Tecrübe Puanı: 52017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
DEĞERLİ KARDEŞLERİM;
KARA TAŞ ve SİYAH TAŞ GÖRDÜĞÜMÜZ BULDUĞUMUZDA İLK AKLA GELMESİ GEREKENLER ŞUNLARDIR: Dere ve akarsuyun batı tarafı Ot bitmez çorak yer doğu yamaç önemli üst üste taşlar özellikle 5 taş şelalenin güney tarafındaki kayalık alan en yakındaki kayalığa yakın tek bir dikili kaya kuyunun eşik taşı değerli dedenin hemen yanındaki- sağındaki tepe Dağlık alandaki MAĞARA(kenarına da dikkat edelim) kanal ve kanala on bir adım mesafe geniş oda(gerek ev yeri gerekse magara mahzende) dereye çıkıntı yapan dik burun ve üstü ? sarı yuvarlak bir mezar taşı güneydeki yüksek kayalık kuyunun ağzındaki taşın içi*değerli mezar yatağının başı ucu*değerli avlunun tam merkezi*değerli yuvarlak biçimli kaya dikili taşların doğu istikameti birbirine yakın iki mahsen batı istikametindeki sarı taşın içi*değerli uzun bir yığma tepe ileriye doğru daralan delik arıların işlediği ağaç mihrap şeklinde oyuk taş kuzeye akan dere tepenin kıyısındaki tek ağaç YUKARIDA İFADE ETTİĞİM KALIPLAŞMIŞ OLGULAR ÇÖZÜMÜ ARAZİYE OTURTMAK İÇİN İLK BİLİNMESİ GEREKENLER ŞİMDİDE ARAZİ OLGULARI DAHİLİNDE MINTIKA GEZİSİNE ÇIKALIM: Ağaçlar Yön Ve Adımlamaları: kestane ağacının güney yönünde değerli avludaki sakız ağacının altında değerli dut ağacının kayalık tarafında inceleme yapalım dağın tepesinde dikili yaşlı armut ağacı civarında incele yapalım türbenin yanındaki ceviz ağacının beş adım doğusu değerli mezarın yanındaki ceviz ağacının altı adım güneyinde ne var bakalım kıyısında selvi ağacı olan mezarlık yahut kuzeyinde ahlat ağacı bulunan mezarlık esas mezarlıktır. kilisenin karşısında patika yol kıyısına yakın üç ağaç varmı bakalım. ahlat ağacından doğuya on yedi adım değerli yol çatalının sağında iki meşe ağacı varmı duşünelim su kaynağının başındaki ağacın yedi adım güneyi değerli yol kıyısındaki yaşlı ağacın köküne değerli bakalım mezarın yanındaki sakız ağacının yirmi iki adım kuzeyi değerli işaretin karşısında yol kıyısına yakın üç yaşlı ağaç varmı duşünelim dut ağacının dibindeki çeşmenin kuzeyindeki kuyuda özel kuyudur. DOĞAL KAYA & TAŞ KONUMU VE KAYALIK ALAN BAHSİ (ARAZİ İNCELEMESİ ESNASINDA): kilise kapısının karşısındaki kayanın altını inceleyelim mağaranın hemen batısındaki kayalıkta incelemelerde bulunalım ördeğin bulunduğu kayanın altında değerli salkımın bulunduğu kayanın altında*değerli çevrede karşılaşabileceğimiz çıplak kadının bulunduğu kayanın bir adım kuzeyinde değerli çevrede karşılaşabileceğimiz el işaretinin altındaki kaya değerli iki kaya arasında akan kaynak suyun önünde düz bir taş ve altı her ikisinde değerli bakalım birbirine bitişik iki sivri kaya varsa batıdakinin altı değerli yolun doğusunda bulunan kayalığın altındaki tarlanın ortasını inceleyelim evin sol yan cephesindeki kayanın altına dikkat edelim yamaçtaki tek taşın altına*dikkat edelim dikili taştan kaynak suyuna doğru altıncı adım değerli kara taşın dikili taşın ve saydığım diğer taşlar çerçevesinde: bu taşların yirmi bir adım kuzeyinde mezar varmı bakalım. Ev odası yahut mezar odasinın doğu köşesinde bulunan kırmızı renkte taşın altı değerli beş dikili taş varsa uzaklığını topla aynı mesafede güneye yürüyünüz mağara ve mağaranın batı duvarının kuzey alt köşe taşı arkası değerli kanatlı hayvanın açık kanat istikametindeki taşın dibi değerli mezarlığın güney köşesindeki kesme taşın altı değerli çeşmenin batı duvarının kuzey köşesine bitişik taşın altı*değerli merdivenin sağ tarafında toprağın içine gömülü ucu görülen taş*değerli tarlanın doğu köşesinde bulunan kırmızı renkte kesme taşın içi*değerli mağaranın güney köşesinde bulunan toprağa gömülü sarı renkte kesme taşın içi*değerli içi taş dolgulu baca tepenin batısında içi taş doldurulmuş kuyu…….vs sanırım bu kadar yeterli son derece yorucu. NOT: Değerli kardeşlerim. Verdiğim bilgileri Araziye Oturtacak Olan Sizlersiniz. Konuyu Bağlayıp Ana Düşünceyi Kavraması Gereken Sizlersiniz. Yukarıda Yazılan Doneleri Bulunduğunuz Arazi Şartlarına Hakim Olmak Kaydı İle Eleyerek İçlerinden Mevcut Olanları Kullanınız. Sizi Sonuca Götürecektir. Yazılanların Hepsi Olacak Diye bir Kaide Yok. Varın Hayrını Görün. Bir Allah Razı Olsun Deseniz Benim İçin Kafi. Bu yazdıklarım sadece karataş ve; Ot bitmez çorak yer yuvarlak biçimli kaya uzun bir yığma tepe ileriye doğru daralan delik arıların işlediği ağaç mihrap şeklinde oyuk taş kuzeye akan dere tepenin kıyısındaki tek ağaç için geçerli.
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
![]() |
Etiketler |
Yok |
|
|