|
![]() |
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
![]() |
#1 |
Moderator
![]() Üyelik tarihi: Sep 2008
Tecrübe Puanı: 313017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Yer: Piazza S. Giovanni, Laterano, Roma
Italya Firavun: III. Tuthmosis Yükseklik: 105.6 feet Ağırlık: 455 ton III. Tuhtmosis tarafından yaptırılan bu dikilitaş, dünyadaki en büyük dikilitaştır. Mısır, Roma İmparatorluğu'nun buyruğu altındayken, İmparator Constantine, onu başkent olan Konstantinapol'e (İstanbul) getirmek istiyordu. Fakat bu dileğini gerçekleştiremeden ölünce, yerine geçen oğlu Constantius, dikilitaşı Roma'ya getirip, Maximus meydanına diktirmiştir. Daha sonra bilinmeyen bir tarihte ve bilinmeyen bir nedenden dolayı dikilitaş devrilmiştir. Bundan ayüzyıllar sonra dikilitaşın sadece 23 feet'lik bir bölümü bulunup Piazza S. Giovanni'ye dikilmiştir. Yer: St. Peter's Square, Vatikan Roma Firavun: Bilinmiyor Yükseklik: 83 feet Ağırlık: 331 ton Hikayesi: Bu dikilitaşın nerede, ne zaman ve kim tarafından yapıldığı, kimse tarafından bilinmiyor. Hakkında bilinenler, İmparator Augustus tarafından Alexandria'ya dikildiği ve daha sonra İmparator Caligula tarafından Vatikan Meydanı'na taşındığıdır. Yer: Karnak Tapınağı, Luxor Mısır Firavun: Hatshepsut Yükseklik: 97 feet Ağırlık: 323 ton Hikayesi: Hatshepsut, tahta oğlu III. Tuhtmosis'in geçmesi üzerine Karnak Tapınağı'na üç adet dikilitaş yaptırmıştır. Bunlardan ancak bir tanesi günümüze ulaşmıştır. Dikilitaşlarda, kendisinden, I. , II. ve III. Tuhtmosis'ten bahsetmiştir.
" Sende bir yumurta var, bende bir yumurta var Ben yumurtamı sana verdim, sen yumurtanı bana verdin Senin bir yumurtan, benim bir yumurtam oldu. Ama.. Sende bir bilgi var, bende bir bilgi var, Ben bilgimi sana verdim, sen bilgini bana verdin. Şimdi benim iki bilgim var, senin de iki bilgin var” |
![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
![]() |
#2 |
Üye
![]() Üyelik tarihi: Sep 2008
Tecrübe Puanı: 13017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
bunların nasıl dikildiğini anlatan güzel belgeseller var . Ntv de cıkıyordu.
emeğine sağlık güzel paylasımlar olmus . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Tecrübeli Üye
![]() Üyelik tarihi: May 2008
Tecrübe Puanı: 136017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
emegine sagLık güzeL bir konu ...SayGILar..
![]() |
Etiketler |
Yok |
|
|