|
![]() |
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
|
![]() |
#1 |
Üye
Tecrübe Puanı: 1017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
arkadaşlar bu taş köyde tarlada bulunmuş ne dir sizce yorumlarınız.ayrıca taşın yüzeyi eski petro kok kömürlerinin yüzeyi gibi boncuk boncuk
S7300689-1.JPG S7300691-2.jpg S7300692-3.jpg S7300688-4.jpg Konu cihat28 tarafından (02-01-2009 Saat 11:25 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Ağırlığı ne kadar?Cihazla mutlaka içini kontrol edin.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
![]() Üyelik tarihi: Jan 2009
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Paşa bu ne taşı diyon ya sana bi hikayeyi anlatıyım,GERÇEK yaşandığı söylenen.
Yıllar önce köyün birinde,türbe olan bi yerde türbenin yanında yağmurlu bi gecede 10 kişilik bi ekip sert bi kazı yapar.1,5 mt de bi taş çıkar işaretlidir.Devam ederler 3mt sonra beyaz,tıpkı buna benzer yumurta gibi bi taş çıkar.Ya bu taşta nerden çıktı diyerek taşı aşşağıdaki arpa tarlasına yuvarlarlar,burdaki husus şudur taşı 7-8 kişi yerinden kaldıramaz ancak yuvarlarlar.Olağanüstü ağırdır.Neyse gel zaman git zaman taş arpa tarlasında 3 ay yatar.Sonra bigün kaybolur.Aynı köyden bi vatandaşın aniden,taşın kayboluşuyla beraber muhteşem zenginliğine tanık olurlar.İşi bilen birine sorduklarında taşın kartal yumurtası denen bi teknikle içinin altın doldurularak gömüldüğünü,bu tip gömü şekilne yumurta tekniği dendiğini öğrenirler. Kardeşimizde böyle bi taş bulmuşken acaba dedim ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Üye
Tecrübe Puanı: 1017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ağırlık olarak tartmadım ama normal bir insan zor kaldırır
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 169017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
nerede bulunmuş tarladamı
bu civarda buna benzer başka bişeyler bulunmamışmı bulunduğu yerler eski yerleşin yeri olduğunu düşünüyorum kapı önü süsü olabilir yada bahçelerde aksesuar olarak kullanılmış bir eşya defineyle alakası yokdiyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Üye
![]()
arkadaşlar bulunduğu yerde beyaz mermer taş parçaları çanak çömlek vs.. çıkıyor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Ben sana diyeceğimi dedim kardeş.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
achılles karedsımızın dedıgı gıbı cok agır bır tasmıdır bu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Üye
![]()
taşın ağırlığını dediğim gibi tam tartmadım ama rahatlıkla 40-50 kg gelir ben tek başıma kaldıramadım
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
Yok |
|
|