Go Back   DefineBurada.CoM > FOTOĞRAFLI VE FOTOĞRAFSIZ İŞARETLERİNİZE YORUMLAR > Fotoğraflı İşaretlerinize Yorumlar
alan tarama | dedektör | toprak altı görüntüleme sistemleri

Seçenekler Thema bewerten Stil
Alt 11-19-2010, 12:37 AM   #1
ilkim111
Tecrübeli Üye

ilkim111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 590017
ilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond repute
Standart Gerçek Amisos hangisi ?

Bu fotoğraflar Samsun gezimde çektim çünkü uzakta olmasına rağmen üçgen oluşturan yapısı ile çok etkileyiciydi. Samsunda bulunan Amisos tümülüsünün aksine çok daha büyük,görkemli,heybetli ve Samsunu tamamen gören bir noktada yer alması acaba gerçek Amisos tümülüsü bu mudur diye aklımda soru işareti doğdu. Bu fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim sizlerinde farklı gözlerle bakması daha doğru olacaktır. Aşağıya bulunan Amisos tümülüsünün fotoğrafınıda ekleyeceğim.Tarihte önemli bir yeri olan Amisos sizce hangi tümülüstedir ? Hiçbir sitede olmayan ve paylaşılmayan bir durumdur,herkez düşüncesini samiyetiyle paylaşırsa sevinirim. Fotoğrafların çekimi güzel bir cihaz ile yapılmasına karşın bozuk çıkması tümülüsün yakınlaştırılarak çekilmesinden dolayıdır.Oldukça uzakta ve çap olarak 500 metre civarında olduğunu düşünüyorum.

Bulunan Amisos tepesi diye adlandırılmış,kazıları devam eden,halka açık tümülüsün fotoğrafı budur.

Facebook'ta Paylaş

Alt 11-19-2010, 08:21 PM   #2
ilkim111
Tecrübeli Üye

ilkim111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 590017
ilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond repute

Yetkili arkadaşlar sizlerde mesaja bakmamışsınız !!! Bu şekilde site nereye gider,ilk önce sizlerin tüm yayınlanan mesajlara bakmanız ve yorumlamanız gerekir diye düşünüyorum. Ben mesajı ekledim diye söylemiyorum aynı durum diğer üyelerin mesajları içinde geçerli. Lütfen yorumsuz mesaj bırakmayalım.Koley gelsin...

Alt 11-20-2010, 12:01 PM   #3
DAYI
Tecrübeli Üye

DAYI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 593019
DAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond repute

Selamünaleyküm ilkim kardeş ben orduya geçerken samsunun çıkışında bi tümülüs gösterdiler amisos tepesi diye ötekini görmedim ama kızının çıkan eşyaları şehir içinde bir evin bahçesinden çıktığını biliyorum. Beledye yol çalışması yaparken mearı açıyorlar ve birbirinden değerli bir sürü eşya çıkıyor. Arkeoloklar amisosun kızına ait diye rapor tutmuşlar ama ne derce doğrudur bilinmiyor. Nedenini sorarsan ben şahsen inanmadım çünkü o mezar amisosun kızına yakışmıyordu. Ama içinden çıkanlarada şaşmamak elde değil

Etiketler
Yok