Go Back   DefineBurada.CoM > DEFİNECİYE GEREKLİ OLAN BİLGİLER > Eski Alfabeler
alan tarama | dedektör | toprak altı görüntüleme sistemleri

 
 
Seçenekler Thema bewerten Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 10-28-2011, 01:59 AM   #7
formen16
Tecrübeli Üye
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 527
Tecrübe Puanı: 229017
formen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond repute
Standart

Vakit çok geç olduğu için yazı konusuna yarın girmeyi düşünüyordum aslında.
Her ne kadar yazı konusu bizim yaptığımız manada defineciliğin olmazsa olmaz unsurlarından biri gibi gözükmese de (çünkü çoğumuz gördüğümüz kitabe veya mezar taşında yazılanı umursamayız bile) eski bir yazıtı okuyabilmenin bu işle ilgilenen arkadaşlarımız için bazı avantajlar getireceğimi düşünüyorum.
Ülkemizde sayısız kavim yaşayıp,bunlarında bir o kadar alfabesi olduğu için hepsini öğrenmemize imkan yok.Bu konu zaten arkeolojinin kendi içinde bile Sümeroloji,Hititoloji vs.gibi bölümleri olan ayrı bir uzmanlık alanı.
Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu der,konuya bilimsel açıdan bakarsak istihkam ile menderes kardeşlerimiz haklı.Ama defineci anlayışı ile bakıldığında ise,bu kadar mevzu varken bir de alfabeylemi uğraşalım be kardeşim diyen DAYI'da haklı.
İlk emri "OKU" olan bir dinin mensupları olarak,aslında bu mevzu çok su kaldırır;çünkü söylenecek çok şey var deyip lafı şimdilik bağlıyorum.
Okumayı da sadece açıp kitap okumak olarak algılamayın sakın.Çünkü bizi YARADAN oku derken aslında yerdeki ot ile böceği de,gökteki ay ile yıldızı da,istihkam ile DAYI'yı da okumaktan,yani kainatı okuyup bilgi sahibi olmamız gerektiğinden bahsediyor.Saygılarımla.
__________________
SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL;SÖYLESEM TESİRİ YOK.
FUZULİ
formen16 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
Yok


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı



WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.