|
![]() |
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Tecrübe Puanı: 1015 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
kardeş bu tür işaretlerede içine su doldurulur syun toprakla birleştiği yerde ot yapısı farklı ot kökleri kalın ve çevredeki otlardan daha sarı bir renkte ise orayı kaz bolşans
|
![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Tecrübe Puanı: 15 ![]() |
![]()
ya arkadaşlar 3 tane foto koydum yorum yapan yok 1 aydır yoksa resimleri gören mi yok pek çözemedim ben bu işi yardımcı olun
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
![]() Üyelik tarihi: Jan 2009
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
![]() Üyelik tarihi: Jan 2009
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
degerlı kardesım
bu tur kayaların en buyuk zayıf ve al benılı tarafı nedır bılıyormusun KAYADA SIYAHLANMA yanı islenme yanı duman karası nerde gordun bunu orda kapak ara. saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Üye
![]() Üyelik tarihi: Nov 2009
Tecrübe Puanı: 2016 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
SA.sen hangi golsun şu farmetteki goldmusun?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Tecrübeli Üye
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Tecrübe Puanı: 229017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Bu yerin taş ocağı ve işaretlerinde taş kesim izleri olduğunu GÜLDEDE dostumuz söylemiş zaten.İlaveten de mezar işareti göremese de olması ihtimalinden bahsetmiş. Bana göre o ihtimal de yok.Çünkü değirmen taşı kesildiği belli olan bu taş ocağında mezar olduğunu gösteren bir emare yok. ![]() Demek yorumların az olması şahsınla ilgili değil,resimlerinle alakalı bir durum gold kardeş. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Tecrübeli Üye
![]() Üyelik tarihi: Jan 2012
Tecrübe Puanı: 108014 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Bana göre Bu işaretlerin değirmen taşı yada mezarla malesef ilgisi yoktur bunlar antik dönemde o medeniyetin inancina göre inandıkları tanrılarına hediye sunmak için yapılan sunak yerleridir etrafındaki kanallarda kurban edilen her hangi bir hayvanın kanının akmasını sağlayan oluklardır o oluklardan akan kan uç tarafta açılan kanalla kurban kanı biriktirme haznesine akar ve oradan alınan kan değişik dini merasimlerde kullanılırdı her yerde 100 lerce örneği mevcuttur. kolay gelsin .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Üye
![]() Üyelik tarihi: Nov 2009
Tecrübe Puanı: 11016 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
s.a 1 resmde 2 tane mezar tünelden gidiliyor yakınında kuyu olması lazım kuyudan giriş boşluk varmı bak yakınında.mezarlar ayrı yerlerde T şeklinde düşün tnin ucunda mezarlar. 2 resmin sağ tarafına 7 metreye bak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Tecrübeli Üye
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Tecrübe Puanı: 229017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Konunun güncellenmesi iyi olmuş.Çünkü aylar önce okuduğum bir makalede; aynı yeri görmüş ve bu şekillerin Urartu'lar zamanında yapıldığını;ancak,ne amaçla yapıldıkları konusunda henüz arkeologların bile hemfikir olmadıkları yazıyordu.Bir kısmı bunların sunak olduğunu söylerken,bir kısmı da taş kesimi olduğunu öneriyordu.
Arkeologların bile net bir şey söyleyemediği bu kalıntılar için;bizim bu kesin olarak şudur dememiz doğru olur mu? ![]()
![]() |
#10 |
Üye
![]() Üyelik tarihi: Jan 2013
Tecrübe Puanı: 4013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
slm...
izin verirseniz bende fikrimi paylaşmak isterim... öncelikle buranın taş kesimi değirmen taşı vs olduğunu düşünmüyorum...çünkü böyle bi durumda değirmen taşını kullanıcakları ve inşaa edicekleri yapıya en yakın noktadan temin ederlerdi ki zaten görünüşe göre heryerde uygun kayalar mevcut...neden kalkıpta uçurum kenarındaki bir kayadan böyle bir ihtiyaç duysunlar? ve taş kesimi olduğunu düşünen arkadaşlar böyle bir kanalın yapılma nedenini açıklarlarsa sevinirim... kolay gelsin... saygılar... xxxcjxxx |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
Yok |
|
|