Go Back   DefineBurada.CoM > FOTOĞRAFLI VE FOTOĞRAFSIZ İŞARETLERİNİZE YORUMLAR > Fotoğraflı İşaretlerinize Yorumlar
alan tarama | dedektör | toprak altı görüntüleme sistemleri

Seçenekler Thema bewerten Stil
Alt 11-01-2009, 04:10 PM   #1
aşiroglu
Üye

Tecrübe Puanı: 1016
aşiroglu has a reputation beyond reputeaşiroglu has a reputation beyond reputeaşiroglu has a reputation beyond reputeaşiroglu has a reputation beyond reputeaşiroglu has a reputation beyond reputeaşiroglu has a reputation beyond reputeaşiroglu has a reputation beyond reputeaşiroglu has a reputation beyond reputeaşiroglu has a reputation beyond reputeaşiroglu has a reputation beyond reputeaşiroglu has a reputation beyond repute

Bunun yakınında bir kaya mezar daha olma ihtimali çok yüksek
aşiroglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Facebook'ta Paylaş

Alt 12-20-2008, 12:50 AM   #2
trajan
yeni üye

trajan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0
trajan has a reputation beyond reputetrajan has a reputation beyond reputetrajan has a reputation beyond reputetrajan has a reputation beyond reputetrajan has a reputation beyond reputetrajan has a reputation beyond reputetrajan has a reputation beyond reputetrajan has a reputation beyond reputetrajan has a reputation beyond reputetrajan has a reputation beyond reputetrajan has a reputation beyond repute

DAYI harıkasın guzel bılgıler. Agzına saglık. Aynen katılıyorum
trajan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 11-01-2009, 10:42 PM   #3
ilkim111
Tecrübeli Üye

ilkim111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 590017
ilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond reputeilkim111 has a reputation beyond repute

trajan hocam bilgilendirmen ve tüyo için site adına teşekkür ederim. Yanlız bu örnek teşkil eden kaya mezarı hangi ilimizde yer almaktadır ? Bunu belirtmeniz mümkün mü ? Mihrap üzerinde bulunan yazıları detaylı gösteren foto çekimleride elinizde var mı ? Sizden bilgi vermenizi bekliyorum...

Alt 11-02-2009, 06:46 PM   #4
güldede
Tecrübeli Üye

güldede - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 56016
güldede has a reputation beyond reputegüldede has a reputation beyond reputegüldede has a reputation beyond reputegüldede has a reputation beyond reputegüldede has a reputation beyond reputegüldede has a reputation beyond reputegüldede has a reputation beyond reputegüldede has a reputation beyond reputegüldede has a reputation beyond reputegüldede has a reputation beyond reputegüldede has a reputation beyond repute

sayın dayı ustam vermiş olduğun bu altın niteliğindeki bilgi için teşekkürler. trajan ustayada emeklerine sağlık demek istiyorum . saygılar

Alt 11-04-2009, 01:27 AM   #5
ahmed
Üye

Tecrübe Puanı: 9017
ahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond repute

dayı kardeşimiz kusura bakmasın ama ben katılmıyorum söylediklerine.
tuzak veya zehirle ilgisi yok .evet oda son kapama işleminde yakma olayı vardır nedeni ise içerdeki oksijeni bitirip cesedin çürümesine engel olmak içindir .
cesedin çürürken çıkardıgı oksit havasız ortamda zaten zehir etkisi yapar .
ayrıca içerdeki oksijenin bitmesi boşluk sesini engellemez 50 cm den daha kalın duvarlarda boşluk sesi alınamaz.
yukardaki fotoda bulunan oda mezar içerden kapama yapılarak kapatılmışdır.
ahmed isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 11-04-2009, 02:47 AM   #6
murat_kafkas
Üye

Tecrübe Puanı: 16017
murat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond repute

arkadaşalar burası bir kaya mezarı ve tek olarak yapılmış başka girişi çıkışı yoktur.içerisine tanrıça mihrabı yapılmış.demekki mezarın sahibi gerçekten soylu biriymiş.o mihraba tanrıça heykeli koyarlar mezar tanrı gözetimi altında olsun diye.içerde is olmasının sebebide demekki bu mezar dönem soygunu geçirmiş ve garibanlara ev olmuş.
murat_kafkas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 11-05-2009, 04:38 PM   #7
DAYI
Tecrübeli Üye

DAYI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 593019
DAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond repute

Selamünaleyküm dostlarahmed kardeş kusura bakacak bişey yok bu benim düşüncemdir oda senin düşüncendir. Herkesin bilgisi kendine .ama sitemiz paylaşma amaçlı olduğu biçin herkes bildiğini paylaşırsa daha iyi olur düşüncesindeyim. Aslında yazmak istemiyordum ama arkadaşları bilgilendirme açısından kendimi sorumlu hissettim. ….
1-) hem diyorsunuz oksijenin bitmesi yaniyok edilme nedeni cesedin çürümesini engellemek için dir ama ne hikmetse mumyalar hariç hiç sağlam kalan cesede rastlanmamıştır bu güne kadar
2-)cesedin çürümesi pek öldürücü zehir etkisi yapmaz eğer öyle olsa içeride başka canlılar yaşamaz bir sürü börtü böcek vardır mezarlarda içerden kapama olsa oksijenin yanması ile kapanan taş geri yani mazar içine gider
Şişenin ağzına yumurtayı koy ve içersinede yanan bi pamuk at bak bakalım yumurta nasıl şişenin içine nasıl giriyor. Yani oksijen biterken içerdeki sirkilasyon emiş yapar onun için bu tür mezarlar dışardan kapatılır. Ben çok rastladım mezar açılınca kapının önünde çuvallar dolusu elma incir ve armut çürüklerine
Gelelim murat bkardeşe mezarın dönem soygunu olduğunu nerden anlarız lütfen bir şeyi söylerken biyere dayandıralım .ben söyledim oldu
Olmaz öyle şey
Kimsenin kimseyi yanlış bilgilendirmemesi lazım ancak son açılış zamanında yanında olursak ve hiçbir şey çıkmamışsa dönem soygunu diyebiliriz. Birde dönem soygunu nedir onu bilmemiz lazım. Bana göre şudur kıral dedesinin zamanında çocuktur dedesinin cenazesini gömerler buda bunu görür amakendi döneminde devlet sıkıntıya düşer
Dedesinin ve babasının mezarındaki malıda bilir bir gece de açar malı alır ve aynı şeklde kapatır. Yakın dönemde açılır bakılır mal yok Nereye gittiBu dönem soygunudur .bunuda ancak açan biz olursak biliriz veya devlet eliyle açılır sa kayıtlardan anlarız . murat bey dedi diye olmaz .. saygılar kusura bakmayın başınızı ağrıttım

Alt 11-06-2009, 12:02 AM   #8
ahmed
Üye

ahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond reputeahmed has a reputation beyond repute

dayı usta cesedin çürümemesinden kasdımın geç çürüme oldugunu sizde çok iyi biliyorsunuz.
içerden kapamalarda oksijen yanmasıyla hiç bir şekilde kapama taşı geri gelmez yumurta örnegi veriyorsunuz dışardan yumurtayı birşeyle tutturun bakalım şişenin içersine girecekmi.
cesedin çürümesi zehir etkisi yapmaz böcek yaşıyor diyorsunuz 2,3 bin yıllık mezarlardan bahsediyoruz ilk yapıldıgı gibi kalacagına inanıyormusunuz .
ustam amacım tartışma yaratmak degil karşılıklı hoş görüyle dorguları bulmak .saygılar.

Alt 11-06-2009, 12:10 AM   #9
ahmed
Üye

bu fotoda işaretledigim yerler fotoyu ekleyen kardeşimizin elinde varsa ütünüde görebilecegimiz fotoları üst taraflarındada aynı oymalardan olması lazım buda içerden kapama yapıldıgını gösteriyor.

Alt 11-06-2009, 12:46 AM   #10
DAYI
Tecrübeli Üye

DAYI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 593019
DAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond repute

selamünaleyküm ahmet kardeş benimde maksadım tartışma yaratmadan doğruyu bulmaktır saygılar

Etiketler
Yok