Go Back   DefineBurada.CoM > FOTOĞRAFLI VE FOTOĞRAFSIZ İŞARETLERİNİZE YORUMLAR > Fotoğraflı İşaretlerinize Yorumlar
alan tarama | dedektör | toprak altı görüntüleme sistemleri

Seçenekler Thema bewerten Stil
Alt 09-13-2009, 03:38 PM   #11
hira_pc
Administrators

hira_pc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10
hira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond repute

s.a. solmaz usta şimdi definecilikte dediğin gibi sabit adım olayı olmaz bu işaretin adımı su bu denmez sabit değildirki sana adım verebilsinler bundan dolayı güzel noktaya değinmişsin...
sonra define olayında tılsımın varlıgı bana göre kabul edilmesi gereken bir gercektir. tabikide bu kişiden kişiye değişir ve herkezin düşüncesine bilgisine saygımız var.
diğer yönden dediğin gibi işaret kagıttaki yazıyı düşünün onun kayalara aktarılmasıdır ki buda sabit değildir kişiden kişiye değişir . kavim medeniyet gömülerinde medeniyetten medeniyete ve yine aynı medeniyetin iki ayrı yere gömmesinde dahi değişiklik oldugu garantidir... önce işaretler sanki bir kagıda yazı yazar gibi tasarlanır yapacak kişi tarafından sonra taslara aktarılır bunun icinde önemli olan işaret okumaktır her zaman dediğim gibi işareti okursun güzelde gözlem gücün varsa yerini tespit etmek bulmak herkez icin daha iyi olur... bir önce acılmıs işaretin yerini bir baska yerdeki işaret icin yorumlamakta dogru değildir cünkü oraya sen kendine göre tasarladın gömdün buraya ben benden baskası bulmasın diye kendime göre tasarladım gömdüm onun icin kişi kendine göre tasarlar gömer yapmamız gereken onun kaya üzerindeki işaretlerini yazı gibi okumak olsun ...
mezarlar olayında tarz yakınlıgı görmek mümkündür cünkü medeniyetlerdeki ortak işaretler bulunur ama degerlilerinde gizlierinde yine gizlilik faktörü vardır...
hira_pc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 09-13-2009, 04:00 PM   #12
solmaz
Üye

Tecrübe Puanı: 16017
solmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond repute

Konuları irdeleyip dogrularda buluşmak gerektine inan arkadaşlar bu konu üzerinde duyum rivayet tahmin kişisel yorumların tamaman dışında kalarak, bu konuda sadece kendi tecrübelerini burada bilgi diye paylaşırsa bunların irdelenmesinde ortak bir noktada buluşup işte dogrusu bu diyebiliriz.DEFİNECİLİK OLAYI BUNU GEREKTİRİR.
Buna definecilikte mejburuz bunu yapmadıgımız zaman definecilik bizim için hobi diye kendimizi savunmaya kalsakta defineciligin tedavisi olayan bir hastalık oldugunun farkına bile varmadan hayal daglarında define arar dururuz.

Elbetteki işaretler konusunda bir başlık vardı orada konuyu irdelemek gerektine inandım. Bu konudada yer üstünde kulaklarımla duyduklarımı deyil yer altında gözlerimle gördüklerim konusunda hiç bir terdütüm kalmadına önce kendim inanıp dogrulugunu teyit ettigim konuları burada bilgi adı altında paylaşmaya devam edecegim.İşaretler konusunu define olarak görmüyorum. saygılar.
solmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 09-13-2009, 09:39 PM   #13
istihkam
Guest

Tecrübe Puanı: 0
istihkam has a reputation beyond reputeistihkam has a reputation beyond reputeistihkam has a reputation beyond reputeistihkam has a reputation beyond reputeistihkam has a reputation beyond reputeistihkam has a reputation beyond reputeistihkam has a reputation beyond reputeistihkam has a reputation beyond reputeistihkam has a reputation beyond reputeistihkam has a reputation beyond reputeistihkam has a reputation beyond repute

sabırsızlıka beklıyoruz SOLMAZ ABI.
istihkam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 09-14-2009, 03:25 PM   #14
hira_pc
Administrators

hira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond reputehira_pc has a reputation beyond repute

s.a. bu olayda tecrübelerdende yolacıkılmıs olsa örnek bir eşkiya işaretiyle diğeri bir olacak değilya veya birbaskasıyla birbaskasınınki zaten hazırlanan define kitaplarıda hep böyle acılmıs edinilmiş tecrübeler sonucunda hazırlanmıstırki suana kadarda o kitapları alıp üzerindekileri dedikleri yolu izleyipte birsey bulan yoktur peki nedendirhepsi farklılır gösterdiğindendir işte biz bunu anlamakistemiyoruz acılmıs olanı gördükmü hepsiniöyle sanıyoruz hayır kişiden kişiye değişir sendekendini kişi yerine koyar adamın işaretleriniokursun iyi bir gözlem sonrası denemeyanılma yöntemiyle yeribulunur inancındayım... saygılar

Alt 09-14-2009, 10:25 PM   #15
solmaz
Üye

solmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond reputesolmaz has a reputation beyond repute

Sevgili kardeşim Hıra_pc
Bu konuda ben duyum rivayet tahmin yorum benzeri şeylerden anlamam bununla birlikte bu konuda yazılan yazılı belgeleride her ne kadar okusam bunların hiç birisi yerinde yapılan tatbiki çalışmalar kadar insanı sonuca götüren şeyler deyildir.Bu tatbiki bilgilerde elbetteki kolay kazanılan sıradan şeyler deyildir.Eşkıya belgeleri derkenden tatbiki çalışmalarda şimdiye kadar hiç bir eşkiyanın define bıraktıgı konusunda definecilerle hem fikir olamadım. irdeledimiz konularda define ve tarihi eser tabiat ve kültür varlıgı ve antika konularının tamamını bir konu olarakda algılamıyorum
Anlamadıgım bir konu varsa definecilerin ortak sorunu dogru bilgi paylaşımından buluşmsk yerine genelde duyum rivayet tahmin yorum yazılı kitap dergi benzeri şeylerden konuyu bilgi diye irdeliyorlar yıllardır 2 adım ileri bir adım geri hep yerinde sayıyorlar bunu bir türlü aşamıyorlar Medemki konu definecilikse sorunlarda defineciligin ortak bilgi çözümleridir. Burada yaılanları irdelemek dogrularda buluşmak yerine konuyu eleştirmek varken bunu bir kenara atıp olaya kişisel yaklaşıp kişileri eleştirmek irdelemek ne kadar dogrudur bilemiyorum.neden kişiler burada tecrübelerini paylaşmıyor.?
saygılar

Alt 09-14-2009, 11:29 PM   #16
hira_pc
Administrators

s.a. dediğiniz gibi bende her zaman bu bes adım ileri üç adım geri olaylarına takılmısımdır ki bununda dogruluguna inanmamısımdır hiç bir zaman biri bir kitap cıkarıyor bakıyorum bütün definecilerin elinde var pekala bunu alanlara soruyorum bu kitaplardan yola cıkarak tarif ettikleri sekilde birsey bulan varmı sonuc sıfır hayır deneyen cok tanıdıgım var o kadar inanmayın güvenmeyin dememe ragmen ...
cözümlerden ilk öncesi benim görüşümce cevreyi güzelce gözlemlemektir güzel gözlemliye biliyorsan işlemin yarısını cözmüş oluyorsun zaten buıradada geniş caplı resimlerin istenmeside bundan kaynaklanıyor... saygılar

Alt 09-18-2009, 04:26 AM   #17
murat_kafkas
Üye

murat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond reputemurat_kafkas has a reputation beyond repute

işaretler varlık belli eder bir zaman medeniyet izlerini temsil eder bir zamanda o medeniyetin mezarlarının olduğunu temsil eder .amaaaaaaa işaretlerin adımı metresi yönü hiç bir zaman olmaz.işaret var diyede orda illaki para yada içinden birşeyler çıkacak mezar olacak diyede bir kaide yok.(somaz )arkadaş bence yerinde bir konuşma yapmış.internet üzerinden asla bir işaret çözülmezz.işaret çözümü diyede bence bir şey yoktur.eger tecrübeli birisi bu işaretlerin bulunduğu bölgede araştırma yaparda medeniyet izlerine tarih bilimine dayanarak yerinde inceleme yaparsa bir iz yakalarsa belki yüzde 5 bişeyler bulabilir.işaretler bir gayıptır gaybıda allahtan başka kimse bilmez.ne kadar tecrübe olsada yerin altını gözümüzle göremiyoz kendi elimizlede koymadık nasip der gireriz.şansa.işaret çözüyorum diyede sadece internetten gördüğümüz bir resmede boş yorum yapmanın kimseye bir faydası olacağını zannetmiyorum.
murat_kafkas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 09-18-2009, 05:36 PM   #18
sonadım
Guest

murat kafkas usta haklısın ama umut dünyası denize düşen yılana sarılır misali insanlar umut edip gerçekleşmek istediği bazı şeylerden emeğinin karşılığını ister onun için her şeyi doğal görmekte fayda var kanısındayım saygılar...

Alt 09-18-2009, 06:06 PM   #19
rapçi06
Guest

herkese tekrardan selamlar...
kardeş tabanda arayacaksın mezarları...orda üç tane kare oyuk olan yerin ön tarafında...fazla uzakta arama kesinlikle...zeminde iyi bir gözlemle mezarların girişlerini bulacaksın...saygılar

Alt 09-19-2009, 08:43 PM   #20
solmaz
Üye

Evet dostlar inanıyorumki işaretler konusunda gün gelecek ortak bir noktada buluşacagız. her gecen gün yıllarca geçmişden kalan duyum rivayet tahmin yorumdan uzaklaşıp dogrularda buluşmak için burada ki konuyu irdelemek tüm defineciler için çok olumlu bir gelişme seyri içinde.

İşaretler geçmiş yaşayan medeniyetlerin o gün yaptıgı işlerin günümüze kadar gelen izleri elbetteki bunları yapanın işledigi bir sanat icraatı var. Yapanın işledigi bu sanat icratı işaretlerdende o zaman içinde yaşayan bu yapılan sanattan faydalanan bir insan toplumu var. BU KURALI İNKAR EDEMEYİZ. gözlerimizle görüyoruz elimizle dokunuyoruz bu emarelere.

O zaman geride ne kalıyor bunlar hangi amaçla yapılmış. bunu bulmak içinde kestirme yoldan tamam bunlar define şunlar mezar şunlar hazine diye kestirme yoldan hayal dünyamıza bunları alet etmiyelim. Böyle bir düşünce defineci için dogru bilgi ortak bir noktada buluşma deyildir.Böyle algılarsak biz hep 2 adım ileri 1 adım geriye sayarak kendi kendimizi oylarız.Bu bakış açısı bizi sonuca götürmez.

Neden diye sormamız ögrenmek için en dogal hakkımızdır.burada kişileri irdelemekten kaçınıp kişilerin ortaya getirdigi konuyu irdeleyelim dogrularda buluşmanın yolu bu olması gerekir. Bir ömre bedel ögrendimiz bir harf bir kelime bize hazine olacaktır.

Aynı işareti defineciler hep farklı farklı yorumlayıp içinden çıkamayınca duyum rivayet tahmin yarum farklılıkları ile içinden çıktını sanarak sonucuda gene getirip defineye çil çil altınlara yaklaştırıp kendi kendine gaz verdinden habersiz işin içinden çıktıgını sanıyor.

Bu işaretler konusunda benim tecrübelerim işaretlerin yazı oldugunu o güne göre toplumun bu şekilde algıladını işaretleri yapanların bir sanatı icra ederken o günün içinde bulundukları ortama göre günümüzde geliştirilmiş yazının bir farklı biçini o günler için işaretleri yapanlar yazı ve sanatı bir arada böyle icra ediyorlardi. toplumda işaretleri böyle algılıyordu.

İşaretler o günün yaşayan medeniyetlerinin kalıntıları burada hem fikirim ortak noktada buluştuk. Fakat ben hiç bir işareti saklanan define olarak göremiyorum.Medeniyetin yaşadıgı yerde elbette mezarda olacak o günkü inanışlarına göre tapınakda olacak yassı taşda olacak duvarda olacak çizikte olacak resimde olacak oyukda olacak yaşayan medeniyetin başta inanışı olmak üzere temsiliyetide olacak her türlü yaşama göre benzeri kalıntıları var görüyoruz. ama hiç bir işareti ben define işareti olarak görmüyorum. tüm bulguları öncelikle iyi tanıyıp iyi algılamalıyız.

Gelin bu konuyu algılıyalım irdeliyelim ortak bir noktada buluşup dogru olanı bulalım. saygılar.

Etiketler
Yok