Go Back   DefineBurada.CoM > FOTOĞRAFLI VE FOTOĞRAFSIZ İŞARETLERİNİZE YORUMLAR > Fotoğraflı İşaretlerinize Yorumlar
alan tarama | dedektör | toprak altı görüntüleme sistemleri

Seçenekler Thema bewerten Stil
Alt 11-04-2011, 02:23 PM   #21
formen16
Tecrübeli Üye

Tecrübe Puanı: 229017
formen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond repute

Tespit için araştırmanız gereken yer,burası olabilir diye düşünüyorum.Bu benim yorumum tabiki.Selamlar.
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg DSC03222[1]%209.jpg (86,4 KB (Kilobyte), 11x kez indirilmiştir)

Alt 11-04-2011, 02:35 PM   #22
formen16
Tecrübeli Üye

formen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond reputeformen16 has a reputation beyond repute

Alıntı:
usta_44 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kadın degil üçken. anıt mezar. girişi ikinci resim ayakta duran şahsın hemen arkası kayanın bittiği yer..
Daha önce mesajları pek okumadığımdan farketmemiştim.Az önce bütün mesajlara tekrar bakınca gördüm.Burada nereye bakmak gerektiğini usta_44 arkadaşımız benden önce zaten söylemiş.Eyvallah ustam.
Öyle anlaşılıyor ki,benimki malumun ilamı olmuş.

Alt 11-05-2011, 11:45 PM   #23
thelock
Üye

thelock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 38017
thelock has a reputation beyond reputethelock has a reputation beyond reputethelock has a reputation beyond reputethelock has a reputation beyond reputethelock has a reputation beyond reputethelock has a reputation beyond reputethelock has a reputation beyond reputethelock has a reputation beyond reputethelock has a reputation beyond reputethelock has a reputation beyond reputethelock has a reputation beyond repute

bu tip işaretlerde güneşin doğuşu dikkate alınır mezar bu şekilde yerleştirilir
kesinlikle doğu istikametinde mezarı aranmalı formen hocamızın bahsettiği yer eğerki
doğu yönünde ise kapak oradandır
thelock isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 11-06-2011, 12:11 AM   #24
formen16
Tecrübeli Üye

Alıntı:
thelock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu tip işaretlerde güneşin doğuşu dikkate alınır mezar bu şekilde yerleştirilir
kesinlikle doğu istikametinde mezarı aranmalı formen hocamızın bahsettiği yer eğerki
doğu yönünde ise kapak oradandır
thelock arkadaşım,az önce KANAS_USTA'ya bahsettiğim gibi yön konusunda tutucu olmayalım.Tamam o günkü inaçlara göre;tanrı doğuda duruyordu ve insanlar tekrar dirildiğinde yüzlerinin tanrıya (güneşe) dönük olması gerekiyordu.Tapınaklardaki Olympos tanrılarına ait heykellerin yüzleri batıya dönük şekilde yerleştirilmiştir.Bunun sebebi ise adaklar sabahın ilk ışıklarıyla sunulduğu için,adakları koyanların yüzlerinin tanrı heykeline doğru yani arka plandaki doğuya/güneşe bakması içindi.Ama mezar konusundaki örnekler bize her şeyin öncelikle araziye bağlı olduğunu gösteriyor.
Bana göre burasının bakir kalması pek mümkün değil.Hatta çoook uzun yıllar önce ziyaret edilmiştir diye düşünüyorum.
Ama yine de bilgilendirme açısından değerlendirmeye almak istedim.

Etiketler
Yok