Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kayadaki 4 pencere

GSLH
01-19-2010, 05:38 PM
selam arkadaşlar derenin içinde küçük birtepede bu kaya tam karşısı göleti geçince büyük bir dag solunda da dagın yamaçında yıma gibi görülen 2 parça tepelik.

GSLH
01-19-2010, 05:48 PM
soldaki tepeler

hira_pc
01-19-2010, 06:04 PM
s.a. burası cok güzel mezarları veriyor ... karsıdaki yıgma gibi tepe gibi olan yerler alakası yok 2-3-4 üncü resimlerin sol bölgesine düşen kesimleri 6-7 inci resimlerin üzerinde bulunan yan oyukların yönlendirdiği baktıgı bölgeye düşen kesimlerinde bir kayalık bulursan bilki mezarların orada kayanın üzerinde o kayaları bul resimle mezarların yerlerinide ALLAHIn izniylen bulalım ...kayalar yerli olmalı öle ahım sahım sekilde büyük olmaya bilirlerde...saygılar

istihkam
01-19-2010, 11:59 PM
sevgılı kardesım ısaretınızın acılımı su sekılde;
bu ısaretlerın bakıs ıstıkametınde yanı kayanınyaslı bulundugu sırt aynen bır ucgen gıbı dardan genıse dogruılerlemektedır ve bu sırtta sırasıyla, bır tepe ve bu tepenın sol taraf tarafında gırıs gırısı mutakıben oda ve bu odada ıkı mezar olmakla bırlıkte,

yıne sırtta sırtın duzunde tek mezar,

aynı zamanda bu sırtın sol tarafında buyuk bır kaya ve ıcerısınde oda mezar(zemınaltı da olabılır) kardesım.

sevgıler.

istihkam
01-20-2010, 12:01 AM
GSLH kardesım sunuda belırtmelıyım senın işaretı fotolama teknıgıne bayılıyorum ınsanın yorum yapası gelıyor keske herkes senın gıbı fotolama kabılıyetıne sahıp olsa.

bu fotoda bır eksıgın var o da kayanın dıger cephesının uzak fotosunu atmamıssın.

GSLH
01-20-2010, 04:32 PM
selam abilerim yorumlarınıza canı gönülden teşekkürler. Bizde icrat yok sadece görsel bilgi amaçlı bulmaca çözümü .

hira_pc
01-20-2010, 05:56 PM
burası cok zor olan bir yer değil... yönlendirdiğim sekilde hareket ettiğinizde cok basit bir sekilde heddefe ulasırsınız... aradaki mesafe cok kısa olmaya bilir ... saygılar

SEYRANİ
01-22-2010, 03:22 PM
aslında resim işaretledim ama yükleyemdim net çok yavaş
mezarlar 10 adım solunda diye düşünüyorum ben bakmanda faide var

hutame
01-22-2010, 06:56 PM
Bu dört adat tek odalık ev yada magara der..bu yerı bulacan ardından bu evleın yada magaranın yakınında 3 adet kuyu bulacan bu kuyuların ikisi yakın bırbırıne biri diyerlerınden daha uzk yanı guneydekı uzak..ordan bak karşinda iki adet taş öbegı göreceksın orya git ortasında dur baktıgın acık olan tarafın guneydogu olacak..21 adım içerisinde bi işaret görecen yerde o işarei ben biliyom ne oldugunu bakalım sen yerı bulacanmı..o işaretin altında ne var allah bilir...........saygılar

MANOL
03-15-2010, 02:09 AM
:))gslh iyi bilirim burayı :) yan yana duran 2 buyuk ana kaya varya birinde işaret var hani güveçe dogru bakıyo işaret...bu 2 kayanın arasında giriş var tespit bizzat kendim yaptım cekınmedende söliyim dostum fakat işi zor oda mezarlar acılcak gibi deil.neden böle dediğimide az cok tahmin ediyosundur.

GSLH
03-15-2010, 11:21 AM
:))gslh iyi bilirim burayı :) yan yana duran 2 buyuk ana kaya varya birinde işaret var hani güveçe dogru bakıyo işaret...bu 2 kayanın arasında giriş var tespit bizzat kendim yaptım cekınmedende söliyim dostum fakat işi zor oda mezarlar acılcak gibi deil.neden böle dediğimide az cok tahmin ediyosundur. Hayırlısı Dostum görmek incelemek o havayı tenefüs etmek ten daha güzel ne olabilir. ?

meçhul
03-16-2010, 02:09 AM
birbirine bağlı üç odanın peşinden ağzı kapatılmış esas oda mezarı temsil edilmiş;esas mezara üç odayı geçmeden girmen imkansız gibi girişi altıncı resmi karşına al 20-30 metre sol tarafında girişi bulman kolay esas iş kapatılan yeri açmada uzun vadeli bulmaca gibi zor işçilik isteyen bir işbu arkadaşım.lahit mezar vermekte.s.a:cool::cool::cool:

MANOL
03-16-2010, 01:05 PM
Hayırlısı Dostum görmek incelemek o havayı tenefüs etmek ten daha güzel ne olabilir. ?

evet haklısın temiz bir doğası var;)...arka tarafda acılmıs tek mezarı gördun mu?

SEYRANİ
03-16-2010, 05:02 PM
Manol nasılsın ne var ne yok bakalım
imzan güzelmiş
kartal yoksa ne yapacaz ben onu merak ettim

GSLH
03-16-2010, 10:30 PM
evet haklısın temiz bir doğası var;)...arka tarafda acılmıs tek mezarı gördun mu? sa. havası güzel lakin açılmış mezar felan yok ayrı yerlerdenmi basediyoruz ???

MANOL
03-16-2010, 10:32 PM
en son 3 yıl önce gıttım toprak yolun 20 m ustunde bu işaret ;)ok aşşagısı göl daha farklı yer dersen olmaz yani:)

formen16
11-06-2011, 11:13 PM
GSHL kardeşim,fotoğrafa göre oymaların sol taraflarının traşlanmış olduğu belli oluyor.Tespit için yapacağın araştırmalarda,önceliği bu kısma vermelisin bence.Selamlar.