Go Back   DefineBurada.CoM > BÖLGELERE GÖRE İLLERİMİZ HAKKINDA BİLGİLER > Kara Deniz Bölgesi
alan tarama | dedektör | toprak altı görüntüleme sistemleri

Cevapla
 
Seçenekler Thema bewerten Stil
Alt 05-19-2009, 10:37 PM   #1
~*İNB_37*~
Administrators
 
~*İNB_37*~ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 1.145
Tecrübe Puanı: 438018
~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute
Standart

seyrani abi çok istediğinden pastırmayı da koyacam söz
__________________
İşin içine çok aşçı girdi mi, çorbanın tadı tuzu kalmaz...(valla çok doğru bi söz)


~*İNB_37*~ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Facebook'ta Paylaş


Alt 05-19-2009, 11:53 PM   #2
~*İNB_37*~
Administrators
 
~*İNB_37*~ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 1.145
Tecrübe Puanı: 438018
~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute
Standart yoğun istek üzerine yapılmıştır seyrani abi:)

SEYRANİ ABİ SANA SÖZ VERDİM VE KONUYU AÇTIM
ARKADAŞLAR SÖZÜM ŞUYDU "PASTIRMA" TANITACAM SEYRANİ ABİM İÇİN

PASTIRMANIN KISACA ÖZGEÇMİŞİ

Orta çağda yaşayan Romalılardan Avrupa’ya akın eden Hun Türklerinin pastırmayı bir yiyecek maddesi olarak kullandıklarını öğreniyoruz yine Romalı bir yazar olan Waber Baldamus, Antalyalı Amianus MS 273-275 yıllarında yazmış olduğu eserinde Türklerin et ürünleri ile ilgili yiyecek alışkanlıklarından bahsettiği bildirilmektedir.Bugün bile Macar müzelerinde sergilemekte olan Hunlara ait iki cepli eyerlerinden öğreniyoruz ki kurumuş etler atın baldırına ve vücuduna değmemektedir. Orta Asya’dan batıya akın eden Türk Hun süvarilerinin eyerlerinin çantalarını dolduran kuru et konservesi,Anadolu’ya gelerek yerleşen Oğuz Türklerin de pastırmacılığın bulunması ve günümüze kadar gelmesi bugün Orta Asya bozkırlarında yaşayan göçebe Türklerin sonbaharda kışa hazırlık olarak tuzlu,kuru ve dumanlı et konserveleri yapmaları bu sanatın orta Asya dan geldiğini göstermektedir.Hayvanlarının iyi şekilde ıslah etmiş ve bir çok yeni ırklar meydana getirmiş olan Türkler hiç şüphesiz ki bunlarında etinden en iyi şekilde istifade etmesini bilen insanlardır.Kayseri’de Pastırmacılık ise Orta Asya dan gelen Türklerin etkisiyle başlamış ve zamanla daha da gelişmiştir 1611-1682 yılları arasında yaşamış olan ünlü Seyyah Evliya Çelebi,Seyahatname isimli eserinde “..lahm-ı kadit namı ile şöhret bulan kimyonlu sığır pastırması ve miskli (güzel kokulu)et sucuğu bir tarafta yoktur.” diye belirtmektedir.

__________________
İşin içine çok aşçı girdi mi, çorbanın tadı tuzu kalmaz...(valla çok doğru bi söz)


~*İNB_37*~ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 05-19-2009, 11:54 PM   #3
~*İNB_37*~
Administrators
 
~*İNB_37*~ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 1.145
Tecrübe Puanı: 438018
~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute~*İNB_37*~ has a reputation beyond repute
Standart bide anlamlı bi metin koyalımda tam olsun :D

* PASTIRMA

Şu beş bahrattır bizce mûteber
Çemen, tarçın, kimyon, sarımsak, biber
LOKMAN’ın ruhundan getirir haber
Eti, tuzu cemi tümü pastırma

Bunlar macun olur kıvama girer
Usta bunu etin yüzüne sürer
Satışa arz olur kıymete biner
Dilde destan olur gezer pastırma

Tarihin bilen yok uzun aşama
Baharatı iştah verir yaşama
Kahvaltıda Ağa, Beye, Paşama
Eşe dosta ikram olur pastırma

Kimyanın ilminden terbiye alır
Uzun müddet cerde asılı kalır
Yüzüme baktıkça canımı alır
Kış günleri hekim olur pastırma

Kuşgömünden olur bunun âlâsı
Yumurtayla olur güzel tavası
Bağdaş kurup seni yesem doyası
Çemenlerin iştah açar pastırma

Allı gelin gibi vitrinin süsü
Olursa etleri, ah birde besi
Mübareğin pek hoş olur pidesi
Lezzetine doyum olmaz pastırma

seyrani abi ben sözümü tuttum pastırmayı koydum ama güzel bişi ha
__________________
İşin içine çok aşçı girdi mi, çorbanın tadı tuzu kalmaz...(valla çok doğru bi söz)


~*İNB_37*~ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 05-20-2009, 08:41 PM   #4
SEYRANİ
Administrators
 
Üyelik tarihi: Sep 2008
Mesajlar: 1.150
Tecrübe Puanı: 349018
SEYRANİ has a reputation beyond reputeSEYRANİ has a reputation beyond reputeSEYRANİ has a reputation beyond reputeSEYRANİ has a reputation beyond reputeSEYRANİ has a reputation beyond reputeSEYRANİ has a reputation beyond reputeSEYRANİ has a reputation beyond reputeSEYRANİ has a reputation beyond reputeSEYRANİ has a reputation beyond reputeSEYRANİ has a reputation beyond reputeSEYRANİ has a reputation beyond repute
Standart

emre pastırma resmini koydunda şimdide can pastırma çekti
oda benden olsun köye gidip geleyimde size pastırma ziyafeti çekeyim
__________________
https://www.facebook.com/groups/133566160037768/
SEYRANİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
Yok


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı



WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.