Go Back   DefineBurada.CoM > FOTOĞRAFLI VE FOTOĞRAFSIZ İŞARETLERİNİZE YORUMLAR > Fotografsız İşaretlerinize Yorumlar
alan tarama | dedektör | toprak altı görüntüleme sistemleri

Seçenekler Thema bewerten Stil
Alt 03-16-2010, 04:14 AM   #1
yeşil elmas
Banned

Tecrübe Puanı: 0
yeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond repute
Standart hayırlı geceler yardım lütfen.

siz değerli üstadlarımı bir sorum olucak yardım ederseniz sevinirim.
benim değerli büyük dedem 100 küsür yaşında gerçek dünyaya göç etti.
ölmeden önce bana benim asker olduğum dönemde devlet askerlerin kılıçlarını topluyordu bende onu bizim ağala gömdüm sonradanda yerini unutdum dedi.Bu kılıç 80 senelik filan bu kılıcın değeri nedir sizce ?
yeşil elmas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Facebook'ta Paylaş

Alt 03-16-2010, 05:09 AM   #2
DAYI
Tecrübeli Üye

DAYI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 593019
DAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond reputeDAYI has a reputation beyond repute

selamünaleyküm yeşil elmas dedenizin görevi ne idi normal sivilmi pek osmanlıda sivillerin kılıç taşıma olayı yoktur. yoksa askermi ta bi o zamanda rütbe önemli bir normal askerle bir paşanın kılıcı tabi farklı olacak ama bazı subaylara dış görevlere gittiği zaman yabancıların hediye ettiği silahlarda var . yani bunları anlatmamdaki gaye kılıcın kalite ve cinsini bilmeden çıkıpta değer biçmek abesle iştigal olur . saygılar..

Alt 03-16-2010, 05:33 AM   #3
yeşil elmas
Banned

yeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond reputeyeşil elmas has a reputation beyond repute

çok saolun dedem askerdi. şu çubukları yapmayı deniycem bu ay yapıp gidip çıkartıcam bu sene o zaman resimler koyarım. teşekkürler

Alt 03-16-2010, 05:56 AM   #4
ozooo
Tecrübeli Üye

ozooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 227016
ozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond repute

Alıntı:
yeşil elmas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
siz değerli üstadlarımı bir sorum olucak yardım ederseniz sevinirim.
benim değerli büyük dedem 100 küsür yaşında gerçek dünyaya göç etti.
ölmeden önce bana benim asker olduğum dönemde devlet askerlerin kılıçlarını topluyordu bende onu bizim ağala gömdüm sonradanda yerini unutdum dedi.Bu kılıç 80 senelik filan bu kılıcın değeri nedir sizce ?
s.a öncelikle dedenize ALLAHTAN RAHMET DİLERİM anlatdığınız olayın aynışı benim bir akrabamın başına geldi. ve cevap yazmak istedim DAYI USTADIM saygısızlık olarak görmez umarım
bir kılıcın ustadımızın dediği gibi kullanan kişinin mevki rütbesi-kabzası ve işlemeleri degerlendirerek fiyat ögrenebilirsiniz kabzası tahta ise zatten 500tl fazla veren olmaz erimiştir çünkü ama kemik veya ham maddedenise değişir bizimki tahta kabzalıydı ve erimişdi 500tl verdiler bizde kapalıçarşıda kabza yaptırıp duvarımıza sus ve değerli bir obje yaptık cünkü sizin dediğiniz gibi dedelerimiz in elinede birşekilde geçti ve düşündünmü gözlerini alamaz insan düşünsenize bir kimler kullandı kimlerin canı gitti ne amellere maruz kaldı bence para bu düşüncenin yanında DEGERSİZ KALIYOR bizde ögrendik geçde olsa

YAPILAN BİR İŞTE ALLAH RIZASI YOKİSE O İŞTEN HAYIR BEKLEME''''KUL HAKKI SADECE MADDİYATLA ÖLÇÜLEMEZ MADDİ VE MANEVİDİR 'Kİ KUL HAKKINI ALLAH C.C BİLE AFFETMEZ''''
ozooo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-16-2010, 08:57 AM   #5
yeşil elmas
Banned

yüklü bir para ediceğini bende sanmıyordum sadece etme ihtimalini düşünerek sizlere sordum 3-5 milyarlık birşeyse satmam zaten evimin duvarına asarım.çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

Alt 03-17-2010, 09:19 AM   #6
ozooo
Tecrübeli Üye

ozooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 227016
ozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond reputeozooo has a reputation beyond repute

Alıntı:
yeşil elmas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yüklü bir para ediceğini bende sanmıyordum sadece etme ihtimalini düşünerek sizlere sordum 3-5 milyarlık birşeyse satmam zaten evimin duvarına asarım.çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

s.a bulmadanmı duvara aşacaksın hele bir bul önce dostum sonra kabzası tahta bile olsa yardımcı olurum onarımında temizlenmesinde en azından kapalı çarşıda TANIDIGA YÖNLENDİRİRİM sizin içinde gerçekten dedenizden ve tarihten güzel bir ruya hayal ve tarih susu olur para etmesin ama eski olsun onun verdiği duygu bambaşka hayırlı sabahlar

YAPILAN BİR İŞTE ALLAH RIZASI YOKİSE O İŞTEN HAYIR BEKLEME''''KUL HAKKI SADECE MADDİYATLA ÖLÇÜLEMEZ MADDİ VE MANEVİDİR 'Kİ KUL HAKKINI ALLAH C.C BİLE AFFETMEZ''''
ozooo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-18-2010, 10:41 AM   #7
yeşil elmas
Banned

evet çok doğru söylüyorsun önce bulmam lazım

Alt 03-25-2010, 04:05 PM   #8
hutame
Tecrübeli Üye

hutame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 449017
hutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond repute

kanaatımce bır malın deyerı kendı deyıl kımın oldugudur..düşününkü tanınmış bır şahıs örnegın ataturkun kılıcı var elımızde bıde tanınmamiş kım oldugu bilinmeyen bir şahsın kılıcı var yapıları aynı...o halde hangı kışinişn kılıcı deyerlıdır tabıkı ataturkun neden cunku kendı başına bir dönemdır tarihtir atsaturk o yuzden malın klımın oldugu önemlı..
hutame isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
Yok