|
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
![]() |
#9 | |
Tecrübeli Üye
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Tecrübe Puanı: 229017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Bir yapının kullanım dışı kalması deprem,sel,yangın gibi bir felaket sonucu olabileceği gibi,istilaya uğraması,kapatılması veya kendiliğinden terkedilmesi suretiyle de olabilir.Horasan dökülmüş olması,bu haliyle aslında hiçbir şeyden emin olamadığımız bu yerde;bana göre kapatılmış olduğu ihtimalini diğerlerinden biraz daha öne çıkarıyor. Ele geçen sikkenin o binanın kullanıldığı son tarih olduğuna emin değiliz.Eğer olabilsek,Gallienus'un karısı Cornelia Salonina'nın ölüm tarihi olan M.S.268 yılını baz alıp,burasının GOT istilası sonucunda tahrip edilip terkedilmiş olabileceği gibi farklı bir öneride dahi bulunabiliriz.Bu durumda eğer saklanmamışsa,özellikle değerli olan altın,gümüş,bronz gibi madenlerden yapılmış eşya vs.bulunması ihtimali zayıf olsa da;mermerden yapılmış bazı unsurların ele geçme ihtimali göz ardı edilemez. ![]() Velhasılı gördüğün gibi senin söyleyeceğin her detay,aslında burada yapılacak yorumlarımızın farklılaşmasına sebep olacaktır.Çünkü kalıntılar kadar buluntularda çok önemlidir.Küçük bir yazıt,sikke hatta çömlek vs.parçası dahi tarihlendirme ve diğer ihtimalleri doğrudan etkiler. Orhan abi konusunda ben nacizane uyarımı yaptım.Karar senin. ![]() Selamlar.
![]() |
Etiketler |
Yok |
|
|