|
![]() |
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
![]() |
#1 |
Profesyonel Defineci
![]() Üyelik tarihi: Jan 2009
Tecrübe Puanı: 52017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Hilal Işareti Ve Anlami
HİLAL İŞARETİNİN AÇILIMINI ÇEVRE EMARELERİ İLE ETRAFLICA SİZ DEĞERLİ KARDEŞLERİM ANLAYABİLECEĞİ SADELİKTE KONU BAŞLIKLARI İLE ANLATMAYA ÇALIŞTIM BÜTÜN KARDEŞLERİME HAYIRLI OLSUN. Çeşme Hilal iliskisi: 1-Çeşmeler birden fazla ise doğuya akanı evladır. 2-Çeşme dere kenarında ise çeşmenin doğu yamacındaki yaşlı ağacı kasa olarak kullanırlar. 3-Şayet kale varsa bu kalenin kuzeyinden yol geçer yolun kenarında bulunan çeşmenin sağ kenarına dikkat.(illa mal olacak değil ağaç yahut taş da bi işarettir.) 4-Şayet kale varsa bu kalenin güneyinden yol geçer yolun kenarında bulunan çeşmenin kuzey kenarına dikkat. 5.en doğudaki su teknesi altı. 6- çeşmenin gerisinde tepe varsa tepenin doğu yamacı önemli 7- çeşmemiz yol üzerinde ise yol üzerindeki çeşmenin batısı yamaç olmalı yamaçta kara taşın altı 8- çeşmenin arka cephesi batıya dönük ise batıya dönük arka cephesinin otuz adım ilerisi 9- Bir de çeşmenin kuzey alt köşesinde farklı taş var ise dikkat edelim. Kaynak hilal iliskisi : 1- Kaynak köprünün ön tarafında ise kaynağın içinde 2- kaynak suyunun hemen batısındaki kayalık önemli. 3- kaynağa varan yolun güneydoğusu önemli. Mağara hilal iliskisi: 1-Ağzı doğuya bakan mağaranın girişinden mağara içine doğru batıya dokuzuncu adım önemli 2. mağaranın içinde yığma taşlar olur bu mağaranın içindeki yığma taşların altı Adımlamalar ve hilal: 1-Mezar olur tektir seçilir özeldir bu mezarın başında bulunan ceviz ağacının iki adım güneyi 2- haçın yedi adım karşısı 3- sıralı dikdörtgen oymalar olur sol baştan ikinci*dikdörtgen oymanın on bir adım karşısı 4- türbenin(mezarın) yanındaki dut ağacının yedi adım güneyi 5- üç oyma görürseniz uzaklığını topla aynı mesafede güneye adımla Patika hilal iliskisi 1-türbeye - mezara giriş kapısının karşısındaki patika yolumuz önemli 2- yine kilisenin sağ arka kuzeyini takip eden*patika yolumuz*önemli 3-aynı zamanda düzlüğün batısından gelen patika. Yol hilal iliskisi 1-kuzey yönüne giden toprak yolun doğusu önemli. 2-ev yerinde bodruma giriş kapısının karşısındaki yol çatalı önemli. 3-türbeye yatıra inen yolun solunda bulunan kuyu önemli. EMARELER VE YÖNLERİ: BATI-GÜNEY&KUZEYBATI: 1-kayının batı tarafı-gürgenin batı tarafı 2- köprünün - evin batı yamacındaki sırt 3-yamacın batı yüzü 4- batısı daha yüksek tepe 5- tepenin kuzey yüzünün batı yönü 6- kuzeydeki işaretin batısı 7- merdiven işaretinin batısında merdivene bitişik yamaç 8- evin güneybatıya bakan kapısı eşiği altı 9-dört oyma ve bu dört oyma uzaklığını topla aynı ölçüde batıya yürü. 10- derenin kuzey kenarındaki yığma tepenin*batı yamacı 11- ahır kapısına bakan pencerenin batı alt köşe taşı farklı ise tık tık. 12- ardıç ağacının batısındaki tepenin altında bulunan üçgen tarlanın ortasını araştıralım. 13- kuzeybatı yönüne doğru akan nehir ile çözümü teyit edelim. 14-bazen işaretin 2 karış batısında kasa olabilir bunu da unutmayalım arkadaşlar. DOĞU-GÜNEY&KUZEYDOĞU: 1-bahçeye açılan doğudaki kapının karşısı 2-höyük olur ve höyüğü doğudan sınırlayan duvarın kuzey kenarı 3- kuyunun güney duvarının doğu ve doğu üst köşesine dikkat canlar. 4- söğüt ağacının doğusundaki tepenin altında bulunan üçgen tarlanın ortasını araştıralım 5- kurdun doğusu 6-işaretin dogusu. 7- badem ağacının*doğu tarafı 8- incirin doğu yönünü yoklayalım canlar. AĞAÇLAR Hilal iliskisi: 1-bahçede bulunan ağaç 2-canlar unutmayalım bu işarette hazine çoğunlukla ağacın altında olur söylemeden geçmeyelim. 3- giriş kapısının karşısında bulunan*çınar ağacı 4- kapı tarafına düşen ağaç 5- kilisenin solundaki iki armut ağacı 6- çınar ağacının kökünde gömülü para 7- haçın solundaki iki dut ağacı 8-ağacın gövdesinde KASA. 9- sakızın güney yönüne bakalım TAŞ(dikkat çeken taş)-KAYA hilal iliskisi 1-duvara yapıştırma taşın alti 2- güney yönündeki*sarı taşın altı 3- ufak taşlarla örülmüş duvarın altı 4- derede dikili taşın içi 5- taştan bir oda diyelim bu arada ellerim yılan ölüsüne döndü* 6- üzeri düz kayanın güney cephesi 7- uzun kayanın altı 8- omeganın sağındaki kara kaya 9- gölün kuzeyinde bulunan kayalığın altındaki tarlanın ortası 10- çatıyı örten blok kayA olup kaya taş deyip geçmeyelim canlar. HILAL VE ÇEVREDE OLASI İŞARETLER & FARK EDİLMESİ GEREKENLER CANLAR: 1- Sarı boyalı kaya taş ağaç 2- çakıl yığma 3- arka-geri taraf 4-*büyük istavroz 5- kırmızı alan 6- mezarlığın yukarısı 7- kuyunun kuzey duvarı 8- dört lokmalı zincir 9- güneyi
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
![]() |
Etiketler |
Yok |
|
|